Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodovod poslao dug

Apsurd u Vukovaru: Uz opomenu stigla i uplatnica za jednu lipu?!

\'SLAVONIJA  24.02.2012. VUKOVAR - Veselin Grbic sa opomenom od jedne lipe na ime duga vukovarskom Vodovodu  Branimir Bradaric/Vecernji list                                             \'
Foto: \'Branimir Bradarić/VL
1/3
25.02.2012.
u 10:00

Dug postoji, pa bio on i jednu lipu. Unatoč svemu, ispričavam se u ime Vodovoda. Jednostavno, dogodilo se, kaže Milica Zebec

U gomili raznih računa koje dobiva svakoga mjeseca Veselin Grbić iz Vukovara dobio je prije nekoliko dana i opomenu za neplaćenu utrošenu vodu na iznos od 0,01 kune (jedne lipe). Opomena se odnosi na potrošenu hladnu vodu za listopad prošle godine. Prema uredno i jasno ispisanoj opomeni, Grbić je platio račun u iznosu od 44,90, dok je iznos računa bio 44,91 kuna.

– Da nije smiješno, bilo bi za plakanje. A ako ne platim u roku od tri dana, slijedi prisilna naplata – kaže Grbić. Razmišljao je, kaže, da ode do Vodovoda i račun plati kovanicom od dvije lipe, uz zahtjev da mu se vrati ostatak. Kaže da je dug nastao vjerojatno zbog nesmotrenosti jer sve račune inače plaća internetskim bankarstvom.

– Mora da sam pogrešno vidio ili stisnuo drugi broj. Razumijem ja da sve to radi računalo, ali zar se na sljedećem računu ne bi mogao dug samo dodati iznosu za utrošenu vodu. Ovako je Vodovod tiskanje opomene i sam taj papir koštao mnogo više. I još bih ja u pošti za tu lipu duga platio nekoliko kuna usluga – kaže Grbić.

Komentirajući sporni račun za dug, direktorica vukovarskog Vodovoda Milica Zebec objasnila je da u tvrtki imaju takav računalni sustav koji registrira sve dugove počevši od onih najmanjih.

– Dug postoji pa bio on i jednu lipu. Unatoč svemu tome, ja se uime Vodovoda ispričavam gospodinu. Jednostavno, dogodilo se. Naši čitači imaju zadatak da prije nego što podijele opomene ovako male dugove ne uručuju vlasnicima. Inače, Vodovod ne naplaćuje slanje opomene tako da neće biti nikakvog novoga troška – rekla je Zebec.

Komentara 26

TO
Toni50
10:39 25.02.2012.

O se zove država i karakter ; a ne pederluk; niti jedna država nije imala snage da vrati sve opljačkano židovima.... nego samo simbolično neke krpice... Ovdje jedna muška država traži sve do lipe od svoga dužnika zna se i evo piše se ....

IN
InfoMan
10:41 25.02.2012.

Tu se radi o famoznim drzavno-sluzbenickim programerima i opcenito o odgovornosti i nemaru drzavnih sluzbenika. Slanjem uplatnice ostetili su firmu za postarinu ali koga briga. Sve ce to narod platit. Nedaj boze da su slucajno dug prebacili u ravun za slijedeci mjesec. Pa i direktorica nije nista bolja. U privatnoj firmi bi natjerali programera da promjeni program (ako zna).

AR
arjavas
12:03 25.02.2012.

Pisanje opomene , dostava , to nije trošak ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije