Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA FETVA

Apsurd šerijata: strance treba - podojiti!

Saudijska Arabija, dojenje
arhivska fotografija
24.05.2010.
u 13:22

Iako su naviknuti na život po strogom šerijatskom zakonu, stanovnike Saudijske Arabije, ali i ostatak islamskog svijeta najnoviji je zakon o „dojenju“ doslovce šokirao.

Iako su naviknuti na život po strogom šerijatskom zakonu, stanovnike Saudijske Arabije, ali i ostatak islamskog svijeta najnoviji je zakon o „dojenju“ doslovce šokirao. Sveopće zgražanje, nevjericu i komentare poput onog, da nije tužno, bilo bi smiješno, među islamskim svijetom, naime, izazvalo je izdavanje fetve (vjerske obveze) o „dojenju stranaca“ u Saudijskog Arabiji koju je svojim sljedbenicima uputio Sheik Abdul Mohsen al Obeikan, savjetnik u ministarstvu pravosuđa te visoki član izvršnog vijeća i islamske zajednice u toj zemlji.

Iako je u Saudijskoj Arabiji već odavno na snazi zakon koji zbog zaštite ćudoređa brani muškarcima da nepozvani posjećuju domove u kojima bi mogli zateći tuđe majke, supruge, kćeri ili sestre, Mohsenova fetva, čini se, otišla je i korak dalje, ali prema mišljenju mnogih, u potpuno krivom smjeru, te je muškarcima dopustila da posjećuju domove u kojima se nalaze žene - dojilje, ali pod uvjetom da ih one podoje i time učine članom obitelji.

Iako je Sheik Mohsen al Obeikan uporište za izdavanje svoje fetve pronašao u tezi da je dojenje velika milost te da treba pružiti obitelj strancu bez obitelji koji navraća često, Saudijci i islamski svijet suočeni s neprirodnim situacijama i vizijama u kojima mlade majke doje starije muškarce, čini se, nikako ne mogu prožvakati Mohsenovu fetvu te su se u tom dijelu svijeta naveliko razbuktale rasprave o toj temi.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar arcanius
arcanius
14:58 24.05.2010.

E!.... a kaj ako ona ili one dođu meni u goste?.... kaj da im dam da cicaju? ;)

ZA
zami
14:12 24.05.2010.

Eto što se dogodi sa muškima iskrenute percepcije,odvedu cijeli narod u krivu vjeru,a od žena ni Ž.

Avatar arcanius
arcanius
14:58 24.05.2010.

nije normalno ako ti pogledam ženu ili kćer, ali je savršeno normalno ako ih pocicam cice.... :D .... koji lud narod.... :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije