Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio otkaz

Apotekar namjerno uništio 570 doza cjepiva protiv covida-19, uhićen je

Ilustracija za istraživanje cjepiva za covid-19
Zeljko Lukunic/PIXSELL
01.01.2021.
u 09:28

On ih je izvadio iz zamrzivača gdje se moraju držati čime su cjepiva postala neupotrebljiva. Riječ o cjepivima američke kompanije Moderna.

Apotekar bolnice Aurora Medical Center u Graftonu, blizu američkog grada Milwaukeeja, uhićen je u četvrtak pod sumnjom da je namjerno uništio oko 570 doza cjepiva protiv koronavirusa, objavila je policija.

 On ih je izvadio iz zamrzivača gdje se moraju držati čime su cjepiva postala neupotrebljiva. Riječ o cjepivima američke kompanije Moderna.
  
 Osumnjičeni apotekar priznao je da je to namjeno učinio, ali njegovi motivi nisu poznati. Policija nije objavila njegovo ime, a nakon što je priznao da je to to namjeno učinio u srijedu mu je uručen otkaz.

 Ovaj incident se dogodio u vrijeme dok istraživanja javnosti u SAD-u pokazuju veliku sumnjičavost ljudi u sigurnost cjepiva protiv koronavirusa. 

Video - Branko Kolarić: 'Uvijek će biti teorija zavjera, ali u potpunosti je netočno da nije objavljen cijeli sastav cjepiva'

Ključne riječi

Komentara 8

AN
Anticorona
12:30 01.01.2021.

Kuda sreće da svi farmaceuti i liječnici nisu korumpirani poput ovog! Bravo!

Avatar Carlton
Carlton
12:03 03.01.2021.

Cjepivo sadrži mRNK. Što je mRNK? - "Glasnička RNK (mRNK) je molekula ribonukleinske kiseline koja kodira kemijski nacrt za koji ribosomima nosi informaciju o nizu po kojem će povezati aminokiseline radi proizvodnje jednog određenog proteina. [1] mRNK se prepisuje iz predloška deoksiribonukleinske kiseline i nosi kodirajuću informaciju do mjesta sinteze proteina- do ribosoma. Tamo je polimer nukleinske kiseline preveden u polimer amino kiseline (protein)" - dakle, bog te pita što nam to uštrcavaju i kakve dugoročne genetske posljedice bi cjepivo moglo imati. Jer praktično je nemoguće u manje od godinu dana napraviti cjepivo za potpuno novu bolest, testirati ga i sa sigurnošću reći koje i kakve su eventualne posljedice. Nisu bez razloga proizvođači tražili od EU da ih zakonom izuzme od odgovornosti za eventualne posljedice, odnosno da ih se zaštiti od mogućih tužbi. Ne laje pas radi sela...

Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
10:36 01.01.2021.

Trebao je odnjet cjepivo neovisnom laboratoriju na kemijsku analizu, da saznamo sastav!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije