Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranka Desno

Đapić: Država je poslala opasnu poruku svom narodu

Anto Đapić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
30.08.2019.
u 13:08

Kažnjavati čovjeka koji je makar ne znam što rekao nekom Srbinu zatvorom od mjesec dana i gubitkom posla, opasna je poruka države svom narodu – izjavio je Đapić.

Mi, hrvatski narod, nikada kroz povijest nismo baštinili nasilje kao model odnosa prema drugim narodima, izuzev u slučajevima agresije na hrvatski narod, pa je prihvaćanje politike stalne i javne državne osude nasilja na zahtjev sljednika eklatantnih zločinačkih projekata zapravo prihvaćanje srpske krivotvorine o genocidnosti hrvatskog naroda, zbog koje se stalno upravo pred srpskim zločincima gubitnički i nedržavotvorno dokazujemo – poručio je Anto Đapić, čelnik stranke Desno, komentirajući najnovija događanja kod Knina.

- Naš je stav da su oni zadnji na svijetu pred kojima bi se hrvatski narod trebao očitovati, a umjesto da se državne politike ispričavaju i osuđuju hrvatsko nasilništvo, prema njihovim zahtjevima, ključna zadaća toga državnog aparata i svih politika je osuditi trajno i zauvijek srpsko nasilje, barbarizam, agresivnost – mišljenja je on.

Državnom vrhu se, rekao je, "nametalo da nisu dovoljno oštro osudili najnovije događaje zbog navodne ugroženosti Srba u Hrvatskoj".

Foto: Ilustracija/Davor Javorović/PIXSELL

- Tu se ne radi o tome jesu li premijer Plenković i predsjednica Grabar-Kitarović manje ili više dobri ili loši, nego se radi o nečemu za što nisu samo oni odgovorni, općem stanju u društvu koje je posljedica politike koja se u našoj zemlji godinama vodi – kazao je Đapić.

Neprimjereno je iskazivati "deklarativno poštovanje žrtvama sahranjenima na Gračanima", nastavio je on, "a s druge strane dopuštati da sljednici te politike upravljaju Hrvatskom".

- U trenutcima dok Hrvatskom slobodno šetaju tisuće silovatelja, koljača i zločinaca svih vrsta, nedodirljivih i državnom silom zaštićenim samo zato što su Srbi, kažnjavati čovjeka koji je makar ne znam što rekao nekom Srbinu zatvorom od mjesec dana i gubitkom posla, opasna je poruka države svom narodu – izjavio je.

Ključne riječi

Komentara 16

MI
Mia345
15:43 30.08.2019.

Tako je !

Avatar Croatino
Croatino
15:16 30.08.2019.

Takva desna stranka vise steti nego pomaze hrvatskoj.

DU
Deleted user
21:53 30.08.2019.

Dva džepa, dvije domovine, pola mozga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije