Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APEL

Apel roditeljima: kontrolirajte kakvi vam maturanti dolaze kući

\'VARAZDIN MEDIMURJE Predstavnici grada Varazdina, policije i savjeta mladih uputili apel maturantima SNIMIO Izak Vrtaric / VLM                             \'
Izak Vrtarić / VLM
13.05.2010.
u 15:35

I uz Dravu je zabranjeno opijanje, jer riječ je o javnom mjestu, i nitko ne tjera djecu onamo, kaže Marina Kolarić iz policije, dok Savjet mladih poziva građane na strpljenje s maturantima

Ništa se ne mijenja, završni koncert za maturante bit će 18. svibnja. Upućujem apel maturantima neka pokažu da su položili ispit zrelosti, nakon mature koja ih je iscrpila. Apel upućujem i roditeljima, neka kontroliraju djecu kakvi odlaze od kuće i kakvi se vraćaju ovih dana. Varaždince, pak, molim da imaju strpljenja ovih tjedan dana, ako i buče, jer svi smo bili mladi, poručio je jučer Matija Orešković, predsjednik Savjeta mladih grada Varaždina. Izvanredna konferencija za novinare održana je dan nakon utapanja dviju maturantica.

Rajmond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, koji organizira koncert Belfast Fooda, kaže da do sada nikad nije bilo problema na završnim koncertima. – Ovaj će biti održan uz dozu sjete – rekao je Rojnik.

Na presici je bila i Marina Kolarić, glasnogovornica PU varaždinske.

– Alkohol je generator svih problema i raste broj evidentiranih. Budući da se policiju proziva da djecu tjera u dravsku park šumu, moram napomenuti da to nije istina. I uz Dravu je, budući da je riječ o javnom mjestu, zabranjeno pijančevanje – napomenula je Marina Kolarić te dodala da će zbog tragičnih događaja policija ovih dana kontrolirati prostor uz Dravu više nego što je uobičajeno za Dane maturanata.

– Veselje se prečesto svodi na prekomjerno uživanje alkohola, pa i drugih sredstava. Mada ovi događaji vjerojatno nisu izravno povezani s maturom, već njihovi uzroci sežu unazad – izjavio je Slobodan Mikac, dogradonačelnik Varaždina.

Županijski savjet mladih od policije je zatražio da još jednom preventivno obiđe škole.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije