Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISMO ARMENSKE ZAJEDNICE

Apel hrvatskoj Vladi: 'Spriječite masovno ubojstvo civilnog kršćanskog armenskog stanovništva'

French journalist Rafael Yaghobzadeh, who was wounded during the shelling in Nagorno-Karabakh, is carried into a helicopter for transportation to Zvartnots Airport in Yerevan
Foto: Lusi Sargsyan/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
05.10.2020.
u 08:39

Pozvali su međunarodnu zajednicu, a posebno hrvatsku vladu i parlament da najoštrije osude zločinačke i terorističke aktivnosti koje Azerbejdžan i Turska provode na teritoriju Republike Artsakh.

Armenska zajednica u Republici Hrvatskoj uputila je novo otvoreno pismo vezano za događaje u pokrajini Artsakh (Nagorno-Karabah). Ističu da Azerbejdžan, zajedno s Turskom, nastavlja velike vojne operacije uz masovno sudjelovanje stranih naoružanih terorista prebačenih s Bliskog istoka.

- Postojanje terorističkih skupina u Turskoj nema drugog pokrića, u vezi s čime i Artsakh, Armenija i međunarodna zajednica imaju puno činjeničnih dokaza. Rakete velikog dometa(balističke rakete) i zračni udari pogodili su glavni grad Stepanakert, gradove Šuši i Martakert. Namjerno ciljanje civilnog stanovništva i civilne infrastrukture civilnog stanovništva Artsakha od strane azerbejdžanskog vojno-političkog vodstva predstavlja grubo kršenje međunarodnog humanitarnog prava, snosit će punu odgovornost za ovaj ratni zločin - poručuju u pismu dodajući da ovom izjavom armenska zajednica u Republici Hrvatskoj želi upozoriti i spriječiti masovno ubojstvo civilnog kršćanskog armenskog stanovništva.

Pozvali su međunarodnu zajednicu, a posebno hrvatsku vladu i parlament da najoštrije osude zločinačke i terorističke aktivnosti koje Azerbejdžan i Turska provode na teritoriju Republike Artsakh.

- Ovime podsjećamo na bliske povijesne veze Armenije i Republike Hrvatske, npr. sv. Vlaho zaštitnik Dubrovnika je bio Armenac. U tom duhu, a nastavno i na naša osobna iskustva i dobrodošlicu koju uživamo u Republici Hrvatskoj, tražimo punu potporu Republike Hrvatske za zaštitu stanovništva Republike Artsakh te prekid sukoba - navode u otvorenom pismu.

Ključne riječi

Komentara 12

BO
boris
08:56 05.10.2020.

u vladi nema ni k od kršćanstva, a važno je pokazati se u prvom redu za Božić i Uskrs.

GE
genadij
09:09 05.10.2020.

Opet erdogan širi carstvo.

FA
fajlpz
10:02 05.10.2020.

Baš su kod nas kršćani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije