Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ovo nisu očekivali

Na Jadran želi 300 tisuća Rusa, ali poručeno im je da više nema mjesta?

turizam
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
06.03.2016.
u 15:05

'Kad sam nedavno razgovarao s predstavnicima vašeg Ministarstva turizma i obavijestio ih da ove sezone 300 tisuća Rusa planira doći na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti. Oni su mi rekli da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Njemačke.'

Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj dr. Anwar Azimov posjetio je Rijeku gdje se sastao s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i otkrio da čak 300 tisuća Rusa želi ovog ljeta doći na Jadran, piše Novi list.

– Kad sam nedavno razgovarao s predstavnicima vašeg Ministarstva turizma i obavijestio ih da ove sezone 300 tisuća Rusa planira doći na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti. Oni su mi rekli da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Njemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100 tisuća - kazao je Azimov pa nastavio:

- Našim turistima je jeftinije ići u Maroko, Tursku ili Tajland, ali žele baš u Hrvatsku.

Osvrnuo se potom i na gospodarske sankcije Rusiji, koje vidi kao namjernu štetu i pokušaj oslabljivanja. No tvrdi da to šteti zapravo svima.

- Najviše gube države Europske unije, oko 140 mijardi eura godišnje, jer više ne mogu izvoziti u Rusiju, a Hrvatska je izgubila 50 milijuna eura. Kad jednom budu ukinute sankcije, Hrvatskoj će biti teško vratiti se na tržište u Rusiji, jer su to mjesto sada zauzele zemlje središnje Azije koje su nekada bile u sastavu SSSR-a - otkrio je Azimov i na to se nadovezao Obersnel:

- Vjerujem da mi na lokalnoj i regionalnoj razini možemo pridonijeti boljoj suradnji. Otvoreni smo za sve oblike suradnje i bilo bi dobro kad bi dio ruskih investitora došao i na naš investicijski forum na kojem predstavljamo sve projekte. Za nas su najvažnije investicije u energetiku i turizam, no dobrodošli su i drugi oblici suradnje.

>> Još malo istine o Rusiji

>> Hrvatska postaje međunarodno poznata destinacija zdravstvenog turizma

Komentara 60

KR
Krasimir
18:43 06.03.2016.

neka odu za siriju, irak,ili libiju, pa egipat....ali najbolje neka idu u iran

MR
mrkoje
18:51 06.03.2016.

u turskoj jos ima mjesta, nase Primorje se popunjava sa Njemcima, englezima,Francuzima,itd..za ruse moze se jos naci mjesta u Turskoj revijeri

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
16:30 06.03.2016.

Ma tu se jednostavno radi o kvotama... ima određen broj koje se pušta s istoka i nakon popunjenja kvote basta. EU nije ničija prćija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije