Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Anvar Azimov: Ulaganjem u Agrokor uložili smo i u sigurnost Hrvatske

13.08.2017.
u 00:02

U intervjuu s nama, ruski veleposlanik bio je vrlo otvoren, govorio je o sebi, svojim ženama, politici, geopolitici, ali i novoj ljubavi – prema Hrvatskoj.

Osebujni ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov pripada staroj školi ruske diplomacije. Bez dlake je na jeziku, što je dokazao u veljači kad je otvorio priču o Agrokoru. S druge strane, u njemu je snažno prisutna i ona nježnija strana ruskog bića – zaljubljen je u balet, glazbu, kazalište. U intervjuu s nama bio je vrlo otvoren, govorio je o sebi, svojim ženama, politici, geopolitici, ali i novoj ljubavi – prema Hrvatskoj.

Gospodine veleposlaniče, gdje ste ljetovali? Jeste li posjetili hrvatsku obalu otkako ste veleposlanik u RH?

Svoj godišnji odmor proveo sam u Moskvi. Bio je to radni godišnji. Radio sam u dva smjera. Pripremio sam dolazak izaslanstva Hrvatskog Sabora na čelu s gospodinom Mirom Kovačem od 16. do 19. srpnja. Želim naglasiti kako je taj posjet donio mnogo koristi. Miro Kovač ostavio je jako dobar dojam na svoje sugovornike u Državnoj dumi i u Vijeću Federacije. Kada sam isplanirao razvoj naših bilateralnih odnosa, jer na žalost posljednjih deset godina naši su odnosi stagnirali, prvi korak bio je posjet vašeg ministra vanjskih poslova Rusiji. Želio bih naglasiti kako je gospodin Davor Ivo Stier na Lavrova ostavio vrlo jak i snažan dojam. Najvažnije nam je bilo započeti kontakte na razini ministara vanjskih poslova, što smo i uspjeli posjetom Steira Moskvi u svibnju. Potpisali smo plan međuministarskih konzultacija. Na osnovi tog plana redovito se održavaju konzultacije na različitim razinama između Rusije i Hrvatske. Drugi pravac bio je aktivirati međuparlamentarne veze koje su bile zamrznute više godina. Posjet izaslanstva na čelu s gospodinom Kovačem bio je zaista prodoran. Dogovorili smo za sljedeću godinu uzvratni dolazak parlamentarnih izaslanstva, dva odbora, iz Rusije u Hrvatsku, iz Državne dume i Vijeća Federacije. U listopadu u Sankt Peterburgu bit će održana sjednica o Interparlamentarnoj uniji. Naša predsjednica Vijeća Federacije pozvala je predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da bude prisutan na tom sastanku. To je bio prvi dio mog radnog godišnjeg.     

>>Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Nepoznati fra Bonaventura Duda: Oca je vidio jedanput, bez majke ostao kao dječak     

>> Građani Neuma: “Pelješki most nama ne smeta, ali nikako da ga sagradite”     

>>Ivan Klarin: Sad svi vide da Bernardić ne može voditi SDP     

>>Gospin molitvenik na dar

Komentara 28

DU
Deleted user
22:29 12.08.2017.

Nerealno je očekivati da će se banke odreći svojih potraživanja. Spominju se brojke od 60-80% duga kojeg treba otpisati. Na to neće pristati niti jedna banka. Osim, ako ne dobije nešto u zamjenu. To je teren politike i umjeća pregovaranja.. Ja ne bih pridavao preveliku važnost ovom liku.On je dio aparata koji samo radii svoj posao. A Rusi se jednostavnu brinu za svoje novce. Što je posve razumljivo. Taj novac ćemo morati vratiti, ovako ili onako. Kažem mi jer uz Lex, Agrokor posluje sa minusom od 250 milijuna.Drugim rječima nikad neće moći vratiti taj dug. RH ima najvećeg neprijatelja u neizgrađenim institucijama države, ogromnoj korupciji i u lošim političarima. Tj. sami sebi smo najveći neprijatelji. Ali, RH ima na svojoj strani sv.Josipa, sv.Leopolda,blaženog Alojzija...To je ipak najjača sila!

DU
Deleted user
21:54 12.08.2017.

Što ima veleposlanik s tim ulaganjem? Pa nije valjda putinova država iza tih ulaganja? Todoriću, todoriću...

PR
prajdali100
21:03 12.08.2017.

Azimov je lisac starog kova.Namazan i premazan svim mogucim mastima i bojama.Takvima je tesko parirati, zato oprez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije