Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anvar Azimov

Veleposlanik potvrdio anegdotu sa sastanka Putina i Grabar-Kitarović: Stvarno je to rekao

Anvar Azimov
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
14.11.2017.
u 12:01

Na sastanku je bio i šef Sberbanka kojemu je Putin rekao da je škrtica

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov potvrdio je anegdotu s nedavno održanog radnog doručka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ruskog predsjednika Vladimira Putina, a na kojem je sudjelovao i šef Sberbanka Herman Gref.

Naime, Putin je tada pitao Grefa koliko iznosi dug Agrokora Sberbanku, na što mu je ovaj odgovorio kako je riječ o 1,1 milijardi eura. Putin ga je potom upitao koliko Sberbank godišnje zarađuje, na što mu je ovaj kazao 12-13 milijardi eura.

– Koja škrtica, problem mu je jedna milijarda – našalio se potom Putin, a da je to uistinu rekao, potvrdio je Azimov u  HRT-ovoj emisiji ‘1 na 1’.

On se i sam osvrnuo na slučaj Agrokor i rekao kako bi Hrvatska i Agrokor trebali biti zahvalni ruskim bankama.

–  Upravo je Rusija pružila ruku Agrokoru i Hrvatskoj. Učinila je to jer smo bili zainteresirani, a i sada smo, za stabilnost Agrokora. I mislimo da se Agrokor još može spasiti. I treba ga spasiti – rekao je Azimov.

Anvar Azimov
1/6

Komentara 8

Avatar Musashi
Musashi
13:33 14.11.2017.

Moćna Sberbanka svojom kuknjavom glede dug Agrokora samo sramoti sebe i Rusiju. „Hrvatska je nakon sukcesijskog dogovora tijekom 2006. stupila u pregovore s Ruskom Federacijom u kojima je dogovoren obračun klirinškog dolara u američke dolare u omjeru 1:0,65, tako da je 297 milijuna dolara duga postalo 185 milijuna dolara duga. Sama otplata duga dogovorena je kroz ruski izvoz u našu zemlju helikoptera, opreme za termoelektrane i cijevi za plinovode.“ 112 milijuna dolara je Hrvatska izgubila, uzmemo li u obzir da je Rusija glede ljudstva 30 puta veća od Hrvatske tih 112 milijuna dolara je za Hrvatsku kao 3,36 milijardi dolara za moćnu Rusiju, dakle da moćna Sberbanka ostane bez svoje 1,1 milijarde dolara, što ne će, još su bolje prošli nego mi sa njima.

DI
Diesel
12:21 14.11.2017.

Jao, koja kurtoazija. Gdje nam je Ivica Todoric? Uhvatite ga za usi i dovedite.

DU
Deleted user
12:52 14.11.2017.

Haha, zahvalni bankama na kreditu. Koja glupost, to je bio posao i kao svaki posao u sebi je nosio rizik. Ovdje su izgubili a drugdje dobili, pa ti žive od kamatarenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije