Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Belje plus preuzima mljekaru

Anušić zadovoljan sporazumom nakon mjeseci pregovora: 'Čestitam upravama obiju tvrtki'

Meggle gasi proizvodnju u Osijeku, bez posla ostaje 160 radnika
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
28.10.2020.
u 16:53

Kao župan, ne mogu utjecati na poslovne procese i odluke tvrtki koje posluju na našem području, ali mogu ukazati na problem i pružiti ruku suradnje s ciljem pronalaska najkvalitetnijeg rješenja, rekao je Ivan Anušić

Iznimno sam zadovoljan sporazumom o kupoprodaji Meggleove mljekare koja je uslijedila nakon višemjesečnih pregovora između Fortenova grupe i uprave Megglea u Osijeku. Kada je u srpnju objavljena vijest o odlasku Megglea iz Hrvatske, svjestan da ne možemo promijeniti odluku strane Uprave tvrtke, pozvao sam hrvatsku Upravu Megglea na razgovor kako bi pronašli način da zadržimo mljekarsku tradiciju u Osijeku i sačuvamo radna mjesta. Održali smo sastanak sa zainteresiranim tvrtkama u Ministarstvu poljoprivrede odakle su i krenuli ovi, uspješno okončani pregovori temeljem kojih Belje plus u sastavu Fortenova grupe preuzima mljekaru.

Kao župan, ne mogu utjecati na poslovne procese i odluke tvrtki koje posluju na našem području, ali mogu ukazati na problem i pružiti ruku suradnje s ciljem pronalaska najkvalitetnijeg rješenja. Upravo je primjer Megglea pokazao da načelnici, gradonačelnici i župani itekako mogu doprinijeti u rješenju problema svih gospodarskih dionika koji su spremni na razgovor. Naša je dužnost da reagiramo, da surađujemo i da povezujemo gospodarstvenike međusobno, ali i sa svim razinama vlasti. Čestitam upravama obiju tvrtki na uspješno odrađenom poslu, a radnicima i kooperantima Megglea želim još puno radnih dana u mljekarskoj industriji - komentirao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

VIDEO Marija Vučković o odlasku Megglea iz Hrvatske i očuvanju radnih mjesta

Ključne riječi

Komentara 1

SA
sambo
20:09 28.10.2020.

Koliko se brinuo za gospodarstvo, govori i podatak da smo vjerojatno županija sa najviše odlazaka iz Hrvatske...župan sa plaćom od 19.975 kn na početku mandata...pa ko to more platit?!...ne znam tko je bolji, ali ovaj sigurno nije najbolji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije