Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEČKO-BARANJSKI ŽUPAN

Anušić: Tražimo strateškog partnera za tvornicu kad Meggle ode

Marija Vučković o odlasku Megglea iz Hrvatske i očuvanju radnih mjesta
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
24.07.2020.
u 18:59

“Cilj nam je zadržati 160 radnih mjesta i da osječka mljekara nastavi surađivati s kooperantima”

Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić komentirao je jučer slučaj Meggle te istaknuo da je cilj zadržati 160 radnih mjesta te da osječka mljekara nastavi raditi i surađivati s kooperantima.

– Meggle ostaje ovdje do kraja godine, a do tada imamo vremena naći strateškog partnera koji je spreman preuzeti tvornicu i nastaviti s proizvodnjom. Upoznao sam i premijera Andreja Plenkovića s problematikom pa očekujemo da će se Vlada uključiti kako bismo spasili radna mjesta i proizvodnju – kazao je Anušić, koji očekuje da će “sve završiti dobro”.

Tko su potencijalni strateški partneri, nije mogao otkriti jer razgovori još traju. Anušić se osvrnuo i na novu financijsku perspektivu Europske unije te istaknuo da je unutar dogovorene 22 milijarde eura osigurano 400 milijuna eura više za regije kojima je potrebna dodatna potpora jer imaju problema u gospodarstvu i demografiji. Usto, osigurano je 100 milijuna eura više za ruralni razvoj. Nastavlja se, poručio je, Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

– Ishođena je građevinska dozvola za Regionalni distribucijski centar za voće i povrće i u kolovozu raspisujemo natječaj za gradnju. Regionalni centar za gospodarenje otpadom u fazi je projektiranja – naveo je Anušić. Za KBC Osijek, pak, istaknuo je da će u idućih godinu dana prikupiti potrebnu dokumentaciju te bi gradnja trebala početi 2022.

Ključne riječi

Komentara 4

PV
prcko.vita
20:10 24.07.2020.

Tito je bio bravar, ali je znao osnovati zadruge i svi su imali siguran otkup i preradu proizvoda, ovo sada je žalost i tuga. Kada će te konačno da shvatite da surovi američki kapitalizam i nije najsretnije rješenje za većinu građana?

Avatar speak_loud
speak_loud
19:52 24.07.2020.

Cijelu smo državu dali strateškim partnerima. Kada su nesposobni išta napraviti prepuste stvar u tuđe ruke i to nazovu "strateško partnerstvo".

ND
Necijepljeni degenerik
19:20 24.07.2020.

Pa zar vam nije Pupovac strateški partner?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije