Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Munchen

Anto Nobilo: Svjedočenje beogradskog udbaša ide u prilog obrani

Anto Nobilo
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/6
14.05.2016.
u 00:10

Đurekovića su trebali oteti Arkan i Giška, ali ih je on primijetio pa su pucali u njega, navodno je Dušanu Stuparu rekao Arkan

Stjepana Đurekovića ubio je Arkan s grupom suradnika Udbe, tvrdi Dušan Stupar, nekadašnji šef beogradskog SDS-a, kasnije tajkun i medijski magnat u Srbiji, kojega povezuju sa Slobodanom Miloševićem i kasnije s Tomislavom Nikolićem.

Stupar je, svjedočeći videovezom na suđenju Perkoviću i Mustaču za Đurekovićevo ubojstvo u Münchenu, rekao da mu je o tome pričao sam Arkan, Giška i drugi sudionici ubojstva, nekoliko mjeseci nakon ubojstva 1983.

Perkovićev branitelj Anto Nobilo kaže kako je za obranu važno što Stupar kaže da je Arkan imao zapovijed da Đurekovića otme kako bi mu se sudilo za izdaju, a ne da ga ubije, no žrtva je primijetila grupu i jedan je od njih pucao u njega. 

>>Odvjetnici složni: Svjedočenje Budimira Lončara nije donijelo ništa novog

Komentara 9

DU
Deleted user
07:03 14.05.2016.

Prozirna udbaška igra, svaliti sve na pokojnog ne bi li se spasilo drugove

GO
google385
00:38 14.05.2016.

rijetko tko vise u HR hoce da ga Nobilo brani jer se odmaram sumnja da je bio povezan sa UDBOM

FR
franjo
09:09 14.05.2016.

Đurekovića je ubio čovjek koji je u ono vrijeme imao 45- 50 godina! Bio je obučen u sivi Columbo mantil i tamni šešir . Pratio je danima u Bad Tölzu pogrešnog čovjeka i umalo ga nije upucao. Taj sigurno nije bio Arkan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije