Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posrnuli tajkun

Anto Bagarić i Vlado Zec izvukli milijune iz županije

'10.12.2008., Pozega - Pozeski tajkun Vlado Zec i njegova suradnica Djurdjica Kristic na sudu zbog gospodarskih malverzacija. Vlado Zec dobio jos godinu dana zatvora. Photo: Dusko Mirkovic/Vecernji li
Foto: Pixsell
02.06.2015.
u 10:23

Samo po prvoj točki optužnice, Kamenu Ingradu ispisano je mjenica u iznosu većem od 30 milijuna kuna

Bivši požeško-slavonski župan Anto Bagarić i tadašnji vlasnik Kamena Ingrada i tajkun Vlado Zec optuženi su za izvlačenje milijuna iz županijske blagajne. Optužnica je nedavno potvrđena, a na njoj su i članica uprave Kamena Ingrada Đurđica Zec, zatim sama tvrtka u stečaju te Ivan Đurčević, direktor požeške Vodoprivrede, koja je u međuvremenu likvidirana.

Župan Bagarić, na Zecovu je ideju izdavao mjenice Požeško-slavonske županije tim dvjema tvrtkama bez ikakve poslovne osnove i bez znanja poglavarstva. Đurđica Zec je, smatra optužba, eskontirala te mjenice i njima plaćala kredite Kamena Ingrada, kao i isplaćivala plaće, a dugove kod banaka podmirivao je tako i Đurčević. Činili su to, po optužnici, od 2001. do 2005. Samo po prvoj točki optužnice, Kamenu Ingradu ispisano je mjenica u iznosu većem od 30 milijuna kuna.

Sudit će im se na Županijskom sudu u Osijeku, gdje se protiv Vlade Zeca odnedavno vodi još jedan kazneni postupak.

>> Vlado Zec na sudu s Veličkim komunalcem

Komentara 4

BF
bf2
17:03 02.06.2015.

Ugledni građani,pljuc

Avatar maxist
maxist
09:11 03.06.2015.

gotovo svi likovi proglašeni "poduzetnikom godine" u nekom su trenu riknuli I završili pred (naklonjenim I blagim )sucem............nitko ništa ne vrati .........ili "odsjedi " malo ili nimalo ......a prapraunuci su osigurani i nehotice bogati.....

GO
Gornjašica
09:56 03.06.2015.

He.Kažu ,Hrvatska u krizi..Kakvoj kriz???Pa svaki dan pišete ovaj ili onaj uzeo milijune.Znači nije siromašna,već banda vlada...Pa za dvadeset godina bi Amerika i Njemačka bankrotirale ,kada bi svii činovnici kao kod vas prisvajali milijune...Kontrole ,kontrole.Al vi svi piškite u istu tutu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije