Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrdila premijerka

Antivakser u Srbiji uhićen zbog širenja panike pa se otkrilo da se i sam cijepio odavno

U sportskom centru Zamet počelo masovno cijepljenje gradjana
Goran Kovacic/PIXSELL
04.04.2021.
u 14:17

"To je najstrašnije licemjerje. Antivakseri zaista ugrožavaju nacionalnu sigurnost. Oni na društvenim mrežama ozbiljno ugrožavaju sigurnost i živote ljudi, šire paniku i lažne vijesti", dodala je.

Srpska premijerka Ana Brnabić kazala je kako je jedan od pet uhićenih antivaksera bio cijepljen protiv koronavirusa, prenosi u nedjelju Tanjug.

"Od pet antivaksera koji su privedeni, jedan se cijepio, a istovremeno širi najstrašnije moguće laži protiv cijepljenja. Znači, ispada, vi ste sebe zaštitili, ali govorite kako se drugi ne trebaju cijepiti", kazala je Brnabić za TV Prva. Nekoliko antivaksera uhićeno je ovoga tjedna u Srbiji zbog, tvrde vlasti, širenja panike.

"To je najstrašnije licemjerje. Antivakseri zaista ugrožavaju nacionalnu sigurnost. Oni na društvenim mrežama ozbiljno ugrožavaju sigurnost i živote ljudi, šire paniku i lažne vijesti", dodala je.

Brnabić je komentirala okupljanje protivnika cijepljenja kod beogradskog spomenika Stefanu Nemanji u subotu navečer. Okupljeni su tada igrali kolo, a Brnabić kaže kako je riječ o mirnom prosvjedu, zbog čega nitko nije uhićen.

"Pokazali smo da nećemo nikada uhititi ljude za neprijavljene skupove ako su mirni. Imali smo i ranije neprijavljene prosvjede, pa nismo primenjivali silu", kazala je Brnabić. "Možemo samo da apeliramo da se to ne događa. Država ne može uhititi ljude ako se mirno okupe, ali mislim da je taj skup jako loš, mislim da je to glupo", dodala je. Ustvrdila je kako prosvjedi protiv cijepljenja nisu samo srpska specifičnost, već se događaju i drugdje u Europi.

"Naši ljudi su super, uprkos jakom antivakserskom lobiju. Po broju cijepljenih smo najbolji u Europi", kazala je premijerka Srbije.

Komentara 3

AA
aabbcc
17:47 04.04.2021.

Jel se cijepio pred kamerama za televiziju?

JA
Janika62
10:48 05.04.2021.

Za Brrrrrna.icku je karakteristicno da ne pamti imena,pa tako ni ovog drzavnog neprijatelja nije mogla javno prozvati...

TR
Trivium
15:39 04.04.2021.

Ma daj ko Srbiju smatra ozbiljnom zemljom? I sad clanci iz Srbije, da nebi NATO jos bi ratove vodili i danas, pusti te Srbe nek uzivaju u bozanskom pozivu covjecanstva a mi se de zabavimo oko sebe i nasi vozdova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije