Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TO JE AMERIKA

Antifa prijetila novinaru, a on objavio knjigu o njoj: odmah je postala bestseler

Antifa Demonstrators March after Rally in Washington, DC
Foto: Ken Cedeno/Newscom/PIXSELL
1/2
17.01.2021.
u 07:15

Lijeva ekstremistička skupina Antifa u Sjedinjenim Državama dosta je nasilna, ali je u sjeni još nasilnijih desničara koji ulicama patroliraju naoružani do zuba i ne libe se napasti i sam Kongres

Lijevoj ekstremističkoj skupini Antifa u Sjedinjenim Državama spektakularno se obilo o glavu maltretiranje knjižara koje provode posljednjih dana. Naime, nakon što je konzervativni autor Andy Ngo (35) najavio objavu u veljači svoje knjige “Razotriveni: radikalan plan Antife za uništavanje Amerike iznutra”, pripadnici krajnje lijeve organizacije Antife danima su u Portlandu prosvjedovali ispred najpoznatije knjižare Powell Books tražeći da ne prodaje tu knjigu. Vikali su na vlasnika, a knjižara je morala biti zatvorena ranije zbog straha za sigurnost.

Od Powella su djelomično dobili što su htjeli jer je njižara objavila da knjigu neće prodavati na svojim policama, već samo preko interneta. No, istodobno je na Amazonovoj ljestvici najprodavanijih knjiga “Razotriveni” na broju jedan, ispred trećeplasirane “1984Georgea Orwella te nedavno objavljenih memoara bivšeg predsjednika Baracka Obame koji su petoplasirani, i to unatoč tomu što knjiga Ngoa još nije ni objavljena. Prvo mjesto knjige na najvećoj platformi za prodaju knjiga za mnoge je dokaz da se novinar uspio izboriti protiv ekstremista.

Ngo je inače postao jedan od najpoznatijih novinara koji istražuje Antifu u posljednjih nekoliko godina, a bezbroj je puta izvještavao s njihovih skupova, posebno u gradu Portlandu.

Prije godinu i pol usred jednog od skupova pretučen je na ulici, a snimka napada članova Antife na njega nalazi se na YouTubeu te je pregledana gotovo milijun puta. Kako za Unherd piše britanski novinar Douglas Murray, u Portlandu se mogu naći grafiti na kojima piše “Ubijte Andyja Ngoa”, ali se vlasti nisu pretjerano mnogo mučile da ih uklone, a izgrednici iz Antife praktički kontroliraju dijelove Portlanda te napadaju policiju i predstavnike vlasti.

Pritisci su se na Ngoa toliko povećali da je morao otići iz Portlanda, grada u kojem se rodio, a na kraju i iz SAD-a u Kanadu, što su neki usporedili sa slučajem njegovih roditelja koji su se iz Vijetnama morali odseliti u SAD. No, najprodavanija knjiga na Amazonu barem će mu biti neka zadovoljština.

Ključne riječi

Komentara 8

KA
kajbum
07:43 17.01.2021.

Zar bi antifa mogla bit nasilna.

Avatar southman
southman
08:45 17.01.2021.

Gluposti. Pa to su sve miroljubivi socijalni radnici !

DU
Deleted user
10:40 17.01.2021.

"Lijeva ekstremistička skupina Antifa u Sjedinjenim Državama dosta je nasilna, ali je u sjeni još nasilnijih desničara koji ulicama patroliraju naoružani do zuba i ne libe se napasti i sam Kongres " Interesantno je jedino, da oko 90% političkog nasilja dolazi s lijeva a samo 10% s desna. To su podaci njemačkog BKA... A i ta rečenica govori sama po sebi dovoljno o novinaru i njegovoj političkoj orijentaciji!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije