Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMIRA TIM

Antičić, Kralj i Prskalo novi su suradnici ministrice Divjak

Blaženka Divjak
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
28.07.2017.
u 10:42

Državni tajnik Tome Antičić je fizičar, Lidija Kralj profesorica matematike i informatike, Vlado Prskalo ravnatelj srednje škole

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja je u Ministarstvu dva mjeseca, okružuje se novim suradnicima. Njezin tim bira se, naravno, uz suglasnost Vlade, a jučer je na zatvorenom dijelu sjednice imenovano njezinih troje novih suradnika.

Tako je državnim tajnikom za Europske fondove i znanost imenovan fizičar Tome Antičić. Svoju je znanstvenu karijeru počeo na sveučilištu u Londonu gdje je, kao jedan od najboljih studenata, diplomirao fiziku, a u središte javnosti došao je nakon što je imenovan ravnateljem Instituta Ruđer Bošković i s te pozicije zamijenio tadašnju ravnateljicu Danicu Ramljak.

Pomoćnicom ministrice Blaženke Divjak za strategije općeg obrazovanja imenovana je pak Lidija Kralj. Kralj je donedavno bila profesorica matematike i informatike u Osnovnoj školi u Velikom Bukovcu, a još 2015. godine Daily Edventures profesoricu Kralj proglasio je heroinom edukacije.

Dapače, spomenutu profesoricu Microsoft je uvrstio na listu najinovativnijih profesora jer za svoje učenike testira nove tehnologije i primjenjuje ih u nastavi. Pomoćnikom ministrice za strukovno obrazovanje imenovan je Vlado Prskalo, koji je prošle godine bio jedan od sudionika prvog održanog prosvjeda za kurikularnu reformu.

Riječ je o dugogodišnjem ravnatelju Srednje škole “Matija Antun Reljković” koji se upisuje na listu najuspješnijih ravnatelja škola. Svojoj je školi u desetak godina osigurao šest milijuna eura iz europskih fondova, a uz školu je izgrađen i Centar za biotehnološka istraživanja i razvoj u kojem se učenici bave proizvodnjom ukrasnog bilja, znanstvenim radom, ali i edukacijom rada poljoprivrednika s novim tehnologijama.

Komentara 7

ER
Erazmo
12:47 28.07.2017.

Kako ce sada tzv "antife" i "ljevicari" moci napadati ministricu?Njima je u pravilu cilj samo destrukcija i politikanstvo,a ova ministrica i njena ekipa nemaju veze sa strancarenjem,samo strukom!

SH
Shaman
11:02 28.07.2017.

S obzirom da je to ekipa potpuno apolitična i nema tragova u politici ni u bilo kojoj ideologiji, teško da će takvi biti cijenjeni u Hrvatskoj. Pustimo da vidimo kako će se to kretati, možda sam malo pesimističan.

DU
Deleted user
12:12 28.07.2017.

Opcenito obrazovanje je kao i sve ostalo u nas hrvata improvizacija jer tu nema sustavnog promisljanja i pitanje za koga mi imamo obrazovanje djece je sve manje mladi masovno napustaju domovinu zemlja bez stanovnika je mrtvi kapital nismo se dalekoeko odmaknuli od josipa i ivana kozarca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije