Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Ramljak:

'Iznos ukupnih tražbina prema Agrokoru je oko 58 milijardi kuna'

Ante Ramljak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
30.10.2017.
u 22:37

Nadam se da će Agrokor imati i veći broj zaposlenih nego što ih ima danas, rekao je Ramljak

Iznos ukupnih tražbina prema Agrokoru je oko 58 milijardi kuna, otkrio je večeras Vladin povjerenik Ante Ramljak.

Ramljak, koji je danas predstavio plan poslovanja Agrokora do 2020. godine u sklopu kojeg je najavljena i prodaja 80 tvrtki, otkrio je večeras u emisiji RTL Direkt da je jedna od nekretnina tvrtke, Villa Castello, prodana "jednom gospodinu koji je vlasnik slovačke najveće IT kompanije", bez otkrivanja imena.

Ramljak je također poručio da više neće biti dizanja novih kredita. Određeni broj kompanija koje ne stoje pozitivno ići će ili u prodaju ili likvidaciju, ovisno o tome hoće li biti zainteresiranih, rekao je, ali nije htio otkriti o kojim tvrtkama je riječ. Odbacio je sugestiju da se odustalo od razbijanja koncerna na dijelove.

- Odvojili smo nezdravi dio kompanije od zdravog i samim tim smo razbili kompanije na dva dijela - rekao je Ramljak.

Ramljak je također odbacio mogućnost rezanja broja zaposlenih.

- Nadam se da će Agrokor imati i veći broj zaposlenih nego što ih ima danas. Ljudi često griješe da je Agrokor došao u probleme zato što su te kompanije loše poslovale. Ne, te kompanije nisu bile prekapacitirane što se tiče broja zaposlenih, te kompanije su dobro funkcionirale, što se vidi i danas... Nažalost, vlasnik je iz tih dobrih kompanija izvlačio operativnu dobit i ulagao je u ovih 80 kompanija - rekao je Ramljak.

Na pitanje kolika je šansa od nula do sto da dođe do nagodbe s vjerovnicima spremno je odgovorio - sto. To im je, kaže, u interesu.

- Da dođe do stečaja, njihov povrat duga bi bio nula - rekao je Ramljak.

Rekao je da Sberbanku pokušava pružiti ruku.

- Mi smo non-stop u obrani prema njima i jednostavno, u svim tržištima gdje Agrokor posluje, oni su podigli tužbe, u Engleskoj arbitražu. Mi se cijelo vrijeme tu branimo i to je nešto što je realno problem u cijelom ovom postupku - rekao je Ramljak, dodajući da Sberbank ne može srušiti nagodbu.

Komentirajući optužbe iz oporbe da je veleizdajnik zbog ugovora s Knightheadom rekao je da smo navikli da se u Saboru ne biraju riječi te da neki nemaju ni osnove civilizacijske pristojnosti. Naglasio je važnost vremena u kojemu se taj ugovor pregovarao.

Komentara 18

NA
NasaSenkica
23:24 30.10.2017.

Problem agrokora trebali su rjesavati psihijatar Bozo Petrov i Bero glasnogovornik

Avatar indigo25
indigo25
23:05 30.10.2017.

jel se može znati kolku plaču ima Ramljak

DU
Deleted user
06:01 31.10.2017.

A mene sinoć zove agencija za utjerivanje dugova i prijeti ovrhom zbog duga T-comu za tablet, lipanj 2017., iznos duga 79,00 kn.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije