Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovori u tijeku

Mogući novi povjerenik za Agrokor Bošnjak, Mršić, Perić ili Peruško

Vladimir Bošnjak i Zvonimir Mršić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
21.02.2018.
u 09:44

Vjerovnici su zatečeni novonastalom situacijom, ali razumiju da je to politička odluka.

Nakon što je Ante Ramljak za Večernji list potvrdio da podnosi neopozivu ostavku, Vlada u što kraćem roku mora razriješiti aktualnog povjerenika za Agrokor i Trgovačkom sudu ponuditi njegova nasljednika. U razgovoru s vjerovnicima, koji su duboko uključeni u proces restrukturiranja Agrokora, doznajemo kako bi mogućeg novog povjerenika trebalo birati između Vladimira Bošnjaka, Zvonimira Mršića, Željka Perića i Fabrisa Peruška.

Vladimir Bošnjak u Agrokor je stigao 2016. godine, a ranije je radio u Hypo Alpe-Adria banci. Prije toga bio je direktor u tvrtki TO ONE d.o.o., odgovoran za poslove financijskog savjetovanja pri spajanjima i preuzimanjima, a bio je zaposlen i na Zagrebačkoj burzi.

Zvonimir Mršić bivši je čelnik Podravke. Tri mandata bio je gradonačelnik Koprivnice, od 2001. do 2011., a obnašao je i dužnost saborskog zastupnika.

I jedan i drugi dio su najužeg tima dosadašnjeg Vladina povjerenika, uključeni su u procese i brzo bi mogli preuzeti konce u svoje ruke, doznajemo od jednog od vjerovnika. 

U međuvremenu doznajemo da bi uz njih dvojicu za novog povjerenika izabrani mogli biti i Željko Perić ili Fabris Peruško. Željko Perić je konzultant, između ostalog bivši predsjednik Uprave Lure, a Fabris Peruško član je Uprave Tiska.

Inače, vjerovnici su zatečeni novonastalom situacijom, no razumiju odluku Ante Ramljaka. ''Biznis ne može razumjeti ovakvo ponašanje, ovo je politička odluka'', kaže nam jedan od predstavnika vjerovnika, dok drugi napominje kako je Ramljak odradio jako dobar posao i da je sve ono što je posljednja tri tjedna stizalo od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i vrha HDZ-a samo još jedan dokaz da politika olako troši ljude. 

Prema zadnjim informacijama, Mršić nije spreman preuzeti tu funkciju, no i dalje traju razgovori. 

 

Komentara 77

PR
prajdali100
10:08 21.02.2018.

Zašto ne razmisliti o Boži Petrovu ili Krešimiru Beljaku.Kapaciteti su to ,trebaju priliku da se iskažu.

ZA
Zagy154
10:25 21.02.2018.

ja predlažem renomirane stručnjake kao što su bulj,mavas,grm,petrov ili pernar

Avatar tituš
tituš
10:40 21.02.2018.

Čega je Mršić stručnjak, zaštite na radu!!! Ne podcjenjujem, no partijska legitimacija možda bude i za to dovoljna ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije