Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji donosi:

Ante Gotovina: Markić je hrabar i discipliniran časnik

Naslovnica 21.3. 2016.
Foto: Vecernji.hr
1/3
21.03.2016.
u 00:08

O Markiću, naravno nema mnogo javnih podataka, no saznalo se da je bio Gotovinin vojnik, da je bio ranjen 1992, da je kao mladić došao iz Francuske, čiji je i državljanin, te da je na sličnim poslovima u SOA-i radio i u vrijeme mandata bivših ravnatelja SOA-e, dakle Karamarka i Josipa Buljevića.

Daniel Markić, dojučer javnosti nepoznata osoba, u svega par dana postao je predmetom političkih sporenja unutar vladajuće koalicije koja već mjesec i pol traži pogodnu osobu koja bi zamijenila dosadašnjeg ravnatelja SOA-e, Dragana Lozančića. Njemu četverogodišnji mandat ističe u listopadu ove godine, no početkom veljače predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović potpisuje odluku o njegovom razrješenju.

Vodi ‘međunarodnu suradnju’

Taj je zahtjev odmah podržao i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, no, nije i onaj tko mora uz predsjednicu supotpisati razrješenje, premijer Tihomir Orešković. Od tada traje što javno, što nejavno sporenje na liniji Pantovčak-Orešković-Karamarko. Kako svi sudionici ovog spora shvaćaju da Lozančić neće moći odraditi svoj mandat do kraja, jer je predsjednica RH više puta potvrdila da ne mijenja mišljenje o tome, nastalo je političko natezanje oko njegovog nasljednika između Oreškovića i Karamarka, inače zaduženog za pitanja nacionalne sigurnosti, a svoj je obol dao i Božo Petrov.

Cijeli članak pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista ili prolistajte e-izdanje.

Neke od tema koje donosi današnji Večernji list:

- Željko Lovrinčević: Za reforme još samo dvije godine

- Nasljednika kancelarke A. Merkel još nema ni na vidiku

- Mogući brexit budi novu IRA-u

- Proljetni kalendar radova: Kad i što sijati, saditi i orezati

- 10 simptoma srčanog udara koje ne smijete ignorirati

Foto: Vecernji.hr

Komentara 60

Avatar zetvukovarski
zetvukovarski
21:16 20.03.2016.

od kad ste se slizali sa crvenim kmerima ništa vam ne vjerujem.

TO
torcidaš
21:15 20.03.2016.

Njegov problem Ante, tko je naručio ovaj uradak i to bas u Pasalicevu Vecernjaku.

HA
Halobar
21:17 20.03.2016.

Ante Kako je imenjak Kotromanović, molim njegovo mišljenje i Milanovića također.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije