Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA YOUTUBEU

Anonimni autor proziva Most za neispunjena obećanja: 'Iza spotova nije HDZ, ali sadržaj je točan'

Kampanja na Youtubeu
Foto: Youtube
1/7
18.03.2017.
u 13:02

Iako to javno neće priznati, u Mostu su uvjereni da iza spornih spotova, koje smatraju prljavom kampanjom, stoji HDZ

Do lokalnih izbora više je od dva mjeseca, a iz Vlade se najavljuje najkraća moguća formalna kampanja, od samo 12 dana. To, međutim, ne sprečava stranke da se već sada svim sredstvima bore za vlast u gradovima i županijama koje su si zacrtale kao strateške. Među njima je ovoga puta i Metković, koji je kao Mostova utvrda pod posebnim medijskim povećalom, što ga čini znatno atraktivnijim nego u prijašnjim izbornim ciklusima.

Da se u borbi za Metković ovoga puta neće birati sredstva, pokazao je i niz videospotova objavljenih ovih dana na YouTube kanalu “Baš nismo”. Nepotpisani autor proziva Most i njegova čelnika Božu Petrova za neispunjena obećanja iz kampanje prije četiri godine. “Želimo li da gospoda iz Mosta Metkovićem upravljaju iz Zagreba?”, pitanje je koje se na kraju spotova postavlja metkovskim biračima. Tko stoji iza napada na Most, ne zna se, a protukandidati Mostove v. d. gradonačelnice Katarine Ujdur niječu da su autori spornih spotova.

 

– HDZ ne stoji iza toga iako smo suglasni sa sadržajem spotova. Osobno se zauzimam za fer i poštenu kampanju, ali ovo u spotovima jednostavno je istina – kaže HDZ-ov kandidat Dalibor Milan.

Da nema ništa sa spotovima, tvrdi i HSS-ovac Stipe Gabrić Jambo.

– Ja se uredno potpišem i stojim iza svega što govorim, ali činjenica je da je sve ovo istina. Mostovci su sijači magle. Obećali su svašta, a nisu napravili ništa. Onda su otišli su u Zagreb, sijati maglu na nacionalnoj razini – kaže Jambo.

Mostov zastupnik Nikola Grmoja tvrdi da je sadržaj spotova čista manipulacija, a za njihovo objavljivanje javno je optužio Marijana Hanžekovića, tvrdeći da se osvećuje Mostu zbog izmjena Zakona o HRT-u na temelju kojih je izgubio dio prihoda od ovrha. Iako to javno ne žele priznati, u Mostu su uvjereni da iza prljave kampanje stoji lokalni HDZ. Tvrde kako po rezultatima zadnjih anketa Most u Metkoviću nosi 41 posto glasova, a HDZ nešto više od 28.

– Iako su rekli da će voditi pozitivnu kampanju, HDZ sada mijenja smjer i kreće u negativnu. Kada mijenjate smjer kampanje, očito je da ne stojite dobro i da je na djelu panika – objašnjava izvor iz Mosta.

 

>> Vladajući će si pokazivati mišiće u dvije najjužnije županije

>> HDZ: Očuvat ćemo većinu u Saboru, ali i pobijediti Most na izborima

Komentara 23

HE
herojulice
13:34 18.03.2017.

Koga briga tko je autor. Bitno je da je istina i da je krenula predizborna kampanja.

SO
SoloHan
13:32 18.03.2017.

očekujemo da Grmoja izjavi da su oni sva obećanja ispunili, samo da građani toga nisu svjesni

AA
Aartur
13:50 18.03.2017.

Borba uhljeba protiv uhljeba je uvijek najogorčenija, najpodmuklija i bez ikakvih skrupula. To su ljudi koji bez politike ne bi imali kune u džepu, i takvi vam obećavaju nove tvornice i nove investicije. Jer druge egzistencije osim praznih priča nemajuu i borit će se nju ako treba i očajnički.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije