Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VRANJCU

Anonimac postavio na vrata crkve pismo da građani glasuju za 'dobre katolike', župnik: To nismo mi

Knin: Građani biraju šibensko-kninskog do župana iz redova srpske nacionalne manjine
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
16.05.2021.
u 18:00

Povodom ovog anonimnog pisma oglasio se i župnik crkve ispred čijeg je ulaza ono nalijepljeno, govoreći kako su ovakve poruke prava sramota

U Vranjcu je u nedjelju na dvorišnim vratima crkve sv. Martina osvanula anonimna poruka biračima u kojoj ih se poziva da glasuju na temelju učestalosti odlaska na mise. Župnik ove crkve se oglasio za Slobodnu Dalmaciju te kazao kako pismo nema nikakve veze sa župom. 

– Poštovani župljani, došao je dan kada ćemo odlučivati o sudbini Vranjica naredne četiri godine.

 Dobro razmislite kome ćete dati glas, tko je vrijedan i dobar katolik, cijeni moralna dobra i obitelj, ne opija se i provodi vrijeme u kafićima, tko redovito obavlja svoje katoličke i vjerske obveze.

Dobro razmislite tko je pravi čisti Hrvat, smatramo da svi koji pripadaju onima koji su nas željeli uništiti 90-ih a i poslije (komunisti, srbi...) nikako ne bi trebali ući u Mjesni odbor naročito ne na njegovo čelo! Ne želimo vam nametati odluku, ali nakaradno bi bilo da nekakva A-ntikristi strana, dođe na čelo mjesta jer pogledajte čelo te liste.

Kada ste ih vidjeli na Svetoj misi, osim dvojice-trojice primjerenih članovi u stvari skup antikrista, propalih obitelji i potencijalnih alkoholičara. 

Razmisli i pametno biraj, stajalo je u pismu. 

Povodom ovog anonimnog pisma oglasio se i župnik crkve ispred čijeg je ulaza ono nalijepljeno, govoreći kako su ovakve poruke prava sramota

- To je podvala koja nema veze s ničim, niti sa mnom kao svećenikom, niti sa župljanima, budući da se taj netko u pismu pozvao na župljane. Onako primitivan duh i sadržaj pisma, sve je u tom pismu nakaradno i ne dolikuje nijednom čovjeku, govori te nadodaje kako to pismo nema nikakve veze sa župom. 

- Kao da netko namjerno želi difamirati župnika i župljane i stvoriti neprijateljsku atmosferu u mjestu. Kad bi znao tko je to napisao rekao bi mu da je pravi bezbožac, jer onako nešto napisati to je sramota i strahota, kazao je župnik Ivan. 

 

VIDEO Nositeljica liste Možemo trgala plakate

Komentara 1

VI
vidum
18:21 16.05.2021.

Naravno da vi niste DOBRI KATOLICI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije