Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU

Ankica Tuđman: Ovaj HDZ više nije stranka dr. Franje Tuđmana

ankica tuđman (1)
Arhiva VL-a
07.12.2010.
u 07:40

Tuđmani ne žele s HDZ-om na obljetnicu Franjine smrti jer ne žele biti iskorišteni za izbore

Gospođo Tuđman, jeste li prihvatili poziv predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da zajednički obilježite obljetnicu smrti predsjednika Franje Tuđmana?

- U svojem odgovoru predsjednici Hrvatske demokratske zajednice gospođi Jadranki Kosor odgovorila sam, među ostalim: da su dolaskom na čelo HDZ-a Ive Sanadera i novog vodstva iz stranke brisane tisuće članova HDZ-a, vjernih sljedbenika politike predsjednika Franje Tuđmana, među kojima su isključeni i članovi njegove obitelji, da je ta gesta tada trebala poslužiti kao jasna politička poruka da je vodstvo Hrvatske demokratske zajednice promijenilo politiku stranke i da više neće voditi državnu politiku prema načelima njezina utemeljitelja. Stoga ne mogu prihvatiti poziv za susret na Mirogoju jer ne bih htjela biti predmetom novih političkih manipulacija.

>>Tuđmani ne žele s HDZ-om na obljetnicu Franjine smrti

Sanaderova izmišljotina

Iz HDZ-a poručuju da vas, vašu kćer Nevenku i sina Stjepana čekaju nove članske iskaznice koje bi vam uručili na prigodnom sastanku. Što ste im odgovorili?

- Ja sam među prvima postala članica Hrvatske demokratske zajednice, od 1989. godine, kad je stranka i osnovana. Tada sam dobila, kao i svi tadašnji članovi, člansku iskaznicu HDZ-a koju i danas imam i čuvam. Nova je iskaznica Sanaderova izmišljotina da bi Tuđmanove sljedbenike izbacio iz stranke.

Jeste li vodstvu Hrvatske demokratske zajednice postavili kakve uvjete?

- Nisam u kontaktu ni s kim iz vodstva HDZ-a. I dalje ostajem uz HDZ dr. Franje Tuđmana i nikada se neću odreći vjere u njegovu viziju HDZ-a.

Opisala ga u knjizi

Jeste li na neki način dobili zadovoljštinu nakon što je Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a? Možete li komentirati njegovu politiku i medijske napise koji ga povezuju s korupcijom?

- Ne želim komentirati medijske napise. Ostajem pri ocjeni koju je moj suprug dao za Sanadera, o čemu sam pisala u svojoj knjizi "Moj život s Francekom".

>>Tuđmani ne žele s HDZ-om na obljetnicu Franjine smrti

Komentara 943

Avatar roy_keane
roy_keane
11:57 07.12.2010.

a ti isti posavci koji su dosli u zg su vidjeli sta je zivot svi imaju pristojne place i skucili su se u glavni grad sta im fali nista a onaj tko pati slobodno nek se vrati al takvih je jako malo

Avatar roy_keane
roy_keane
12:44 07.12.2010.

kumanja sta cekas pravac derventa

OB
-obrisani-
22:53 09.12.2010.

Bravo Ankice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije