Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ankica Mamić:

'Škoro pod tremom i bez strasti. Milanović pokazao veće liderske vještine od Grabar-Kitarović'

Ankica Mamić
Foto: Screenshot
1/4
18.12.2019.
u 14:13

Politička analitičarka Ankica Mamić u TV studiju Večernjeg lista komentirala sučeljavanje predsjedničkih kandidata.

Ugledna politička analitičarka Ankica Mamić gostovala je u TV studiju Večernjeg lista te komentirala jučerašnje sučeljavanje predsjedničkih kandidata.

- Vidljiva je bila trema Miroslava Škore. U redu je ako ona traje petnaestak minuta, no ne dva i pol sata. Kod njega je nedostajala energija koja može dignut pozitivnu emociju birača. Svi koji su bili na njegovim skupovima kažu da on to zapravo ima. Ipak, tijekom emisije to se nije vidjelo pa je on je bio u tome najlošiji od kandidata s ozbiljnim pretenzijama - kazala je analitičarka Mamić te dodala:

- Njemu je ovo bio prvi politički nastup u nekontroliranim uvjetima. I po abecedi je završio kao posljednji kandidat pa je djelovao kao dječarac kojem nije ugodno u tom društvu. Odmah ga je napala i Katarina Peović, a bilo je razumno da nije odgovarao na to. No sve poruke koje je slao bez strasti i želje. Nije izgubio svoje birače, ali je propustio priliku za stjecanje novih.

 

Na pitanje voditeljice Ive Puljić-Šego kako ocjenjuje nastup Daria Juričana poručila je:

- Iako sam ranije hvalila njegovu kampanju taj dojam sad se malo izgubio. Nakon petnaestak sekundi ostajao bi bez teksta što je i normalno za tu vrstu komunikacije antikandidata koji ukazuje na negativnosti u društvu. Svake zabave petnaest minuta dosta i ovaj format nije mu odgovarao. Iskoristio je odlično samo prvih pola sata emisije.

- Za Nedjeljka Babića mi je, također, teško kazati je li nečije kukavičje jaje. Rekla bih da jest i nevjerojatno da je uspio prikupiti deset tisuća potpisa.

Kolinda Grabar-Kitarović imala je najbolji nastup, tvrdi naša analitičarka.

- Posljednjih mjeseci imala je gafova, no u emisiji je djelovala uvjerljivo i kongruentno. Uspoređujući nastupe iz prethodne kampanje djelovala je ponovno kao ta osoba prije pet godina. Dakle, kao žena koja može pobijediti, koja to želi te ima kapaciteta i energije. Uspjela je 'pobrisati' onaj negativan dojam iz prošlog razdoblja.

Pohvalila je i odjevnu kombinaciju predsjednice, no naglasila da je Zoran Milanović pokazao veće liderske manire.

- Milanović je bio dovoljno proaktivan. Vidjela se želja i strast. Dobro je branio svoju lošu premijersku karijeru. Bio je potpuno pripremljen za razliku od Škore. Vidjelo se političko iskustvo, izgledao je dominantno i pokazao liderske kvalitete. 

Ankica Mamić
1/23

Poruka Kolinde Grabar-Kitarović o korupciji u sigurnosnim službama nije bila dobro pripremljena, tvrdi Ankica Mamić.

- To je bio ozbiljan propust, a protukandidati nisu iskoristili veliku priliku za repliku. Jer trebali su je upitati što je ona onda radila pet godina. 

Anto Đapić izazvao je pozornost i svojim odjevnim stilom.

- Evidentno je da je on bio tamo po nečijem nalogu. Bio je, da tako kažem, u timu aktualne predsjednice, kako bi ona pokazala da se nalazi u centru i desnom centru. Odradio je to korektno. Komunikacija mu je bila konzistentna dok je 'otufit' bio u najmanju ruku ekscentričan.

Za kraj osvrnula se na Katarinu Peović.

- Nisam plašljiva osoba ali nje sam se malo uplašila. Imam osjećaj da bi se dogodila revolucija kad bi jedna takva opcija došla na vlast. Dobra je bila sadržajno, napadala je sve, uključujući Milanovića. No, imala sam osjećaj da bi se ponovila 1945. kad bi došla na vlast, a to nikako ne bi bilo dobro.

Komentara 187

CR
CROLINDA
13:50 18.12.2019.

a Milanovića je sinoć kamera baš uhvatila kad je u jednom trenutku pošao prstom u nos

MS
mala_sova
13:18 18.12.2019.

Ankica radi po narudžbi za 100 eura.

DD
ddh
15:04 18.12.2019.

Kojeg li cuda. SDP-ovka odnosno crvena Mamicka vidi i bahatome Milanovicu lidera. Kojeg lidera ili cijeg lidera. Lidera partije prostakai komunista s Iblerovog trga? VL bi trebao prestati proglasavati strucnjacima razne Mamicke, raznih Puhovskih i sl. Apropo Mamicka, ta ima toliko veze sa tehnikom komunikacije koliko i Mrak Taritas sa izborom za miss svijeta. I da nije crvena, nebi je nikad niti bilo u njoj srodnim medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije