Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA REZULTATA

Ankica Mamić: Kad god se osjeća ugroženom, ljevica se okreće SDP-u

Ankica Mamić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
22.12.2019.
u 20:00

Ja se u ovom trenutku samo pitam, ako ona sada pokazuje labilnost kako će to izgledati za pet godina- upitao se Ivanković komentirajući izjavu s predizbornog skupa iz Vukovara

U studiju Večernjeg lista prve neslužbene rezultate predsjedničkih izbora prema kojima u drugi krug ulaze Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović s našom novinarkom Petrom Maretić Žonjom komentirali su Ankica Mamić i Davor Ivanković.

- Ja mislim da još nije gotovo. Ima puno pretpostavki da možemo zaključiti da Škoro nije još uvijek za eliminirati - smatra Ivanković, dok rezultat Zorana Milanovića nije iznenađujuć.

-  U pravilu svaki put kad je 'stani-pani' situacija, lijevi birači se skupe i daju glas prikladnom kandidatu - kazao je Ivanković.

- Kad god se osjeća ugroženom, ljevica se okreće SDP-u. To će se vidjeti i u drugom krugu - dodaje Mamić i objašnjava  da su izbori puno više od matematike. Kaže da je ljevicu dodatno motivirala i kardinalova čestitka predsjednici Kolindi-Grabar Kitarović.

Dotaknuli su se i prvih rezulatata u odnosu na prije provedene ankete.

- Izlazne ankete dosta su se poklopile s onim prethodnima, osim kod Škore. On je cijelo vrijeme odgovarao preko Facebooka na upite građana i shvatio je da je na sučeljavanju bio loš pa je to 'ispeglao'. Također intervju na N1 je bio daleko bolji od nastupa na sučeljavanju - rekla je Mamić.

Na pitanje tko glasa za Darija Juričana Ivanković je rekao da se radi o urbanijim obrazovanijim ljudima, poglavito Zagrepčani.

- Dobar dio ljudi koji je glasao za Milanovića je 'začepio nos', a ovi koji su glasali za Juričana su pravi protestanti - tvrdi i uspoređuje ga s Mislavom Kolakušićem:

'Meni je Kolakušić sličan Juričanu kad kaže da želi biti capo del capi svih Hrvata, mi ne znamo kad je on iskren ili izvodi parodiju. Na idućim izborima ćemo vidjeti kako će mi rasti ili padati potpora'

- Ovo je dobar rezultat za Daliju Orešković koja je nekad bila treća politička opcija, a onda je počela pretjerivati. Svojedobno je rekla i da živi za trenutak kad će se zabraniti Hasanbegovićeva stranka - zaključuje Ivanković.

Nikoga nije iznenadio ni rezultat Dejana Kovača.

- Kovač je općoj javnosti potpuno nepoznat. Na sučeljavanju je bio dosta neuvjerljiv - kazala je Mamić, a Ivanković dodaje da ga je pokopalo što je 'histerizirao zbog bilježnice Kolinde Grabar-Kitarović'.

Dotaknuli su se i ponašanja Kolinde Grabar Kitarović tijekom cijele kampanje.

- Ja se u ovom trenutku samo pitam, ako ona sada pokazuje labilnost kako će to izgledati za pet godina. Ona je godinu dana u regresiji- upitao se Ivanković komentirajući izjavu s predizbornog skupa iz Vukovara. 

- Svi vide da se nešto događa, pitanje je da li je ovo posljedica umora ili nećeg trećeg. Ona je prvi put bila svoja na sučeljavanju - složila se Mamić. 

O ponašanju na biralištima nije se puno pričalo, sve je bilo poprilično očekivano, osim što je Juričanin uranio na biralište što je ispalo duhovito.

- Ako će u drugi krug ući Kolinda i Milanović neka se odmah ne pribijaju njegovi glasovi Kolindi - naglašava Ivanković.

- Velik je trud i novac uložen u Škorinu kampanju, on će osnovati svoju stranku. Iza njega je politički plan - zaključuje Mamić.

 

 

Komentara 30

LU
lupa
23:58 22.12.2019.

Kolinda je imala patetični ljigavi govor pun floskula. Sjetite se kada ste prekinuli vezu i ex partner vas je ridao ped vama, molio, obećavao, zvao, drzao vas za ruke i nije pustao? E to je Kolindin govor. Mučnina i kolu tanje očima.

BA
bazinga
09:22 23.12.2019.

Hhhhaaaa koliko HDZ ima članova koji su protiv plemkinja, zato će glasati protiv kolinde.ode Kolinda ode i plenkovi,desničarima je ionako samo sabor bitan tamo se djelu plijen tamo je lova,predsjednik ionako nema nikakav utjecaj na sabor

CH
chemica
20:32 22.12.2019.

Ti isti veliki analitičari su predviđali da u slučaju lošeg vremena pobjeđuje desnica jer su "lijevi" glasači previše lijeni da na birališta izađu u gumenim čizmama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije