Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa

Anka Mrak - Taritaš ispričala se javnosti: Preuzimam odgovornost za propust

Anka Mrak Taritaš
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
18.02.2019.
u 23:13

Anka Mrak - Taritaš prijavljena je Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa zbog sudjelovanja u povjerenstvu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za polaganje stručnog ispita

Anka Mrak - Taritaš objavila je ispriku javnosti zbog prijave Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, koja je protiv nje podnesena zbog sudjelovanja u povjerenstvu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za polaganje stručnog ispita.

– Moje sudjelovanje u radu povjerenstva za polaganje stručnog ispita započelo je u funkciji nestranačke zamjenice ministra na koju dužnost sam došla kao stručnjak za prostorno planiranje. Osim mene u povjerenstvima su sudjelovali i drugi pomoćnici koji su stručnjaci za pojedina područja, a sve nas je zajedno imenovao tadašnji ministar Ivan Vrdoljak. Nakon što sam postala ministricom graditeljstva i prostornog uređenja, nastavak mojeg sudjelovanja u povjerenstvu je predstavljalo samo kontinuitet rada povjerenstava u istom sastavu, a budući da odluke o imenovanju članova potpisuje novi ministar, novu odluku sam morala potpisati osobno – objavila je bivša ministrica graditeljstva.

Kaže kako je preko bankovnih izvida utvrdila kako je za  navedeni rad prosječno primala naknadu u visini oko 800 kn mjesečno.

– Zbog činjenice da se radilo o sredstvima isplaćenima od strane ministarstva iz kojeg mi se tada isplaćivala i plaća, napravila sam previd i te iznose nisam tretirala kao druge prihode pa sam ih očito zbog toga propustila prijaviti u imovinskoj kartici. Želim reći da mi to ni na koji način nije bila namjera, već previd koji mi se dogodio spletom okolnosti – dodala je.

Zbog toga se ispričala javnosti.

– Zbog navedenog, želim se ovim putem ispričati hrvatskoj javnosti te želim reći da ću svu potrebnu dokumentaciju koju imam dostaviti Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa te ću poštivati svaku odluku Povjerenstva i preuzeti svu potrebnu odgovornost za učinjeni propust. Na kraju, žao mi je da oni koji su ovaj previd uočili nisu odmah reagirali nego su prigodno čekali 3 pune godine od prestanka mog mandata i to sada koriste za osobnu diskvalifikaciju – zaključuje Mrak Taritaš.

VIDEO Pogledajte razgovor s Ankom Mrak - Taritaš

 

 

Komentara 155

MR
MrkiMedo
23:32 18.02.2019.

A politička odgovornost, na koju se tako često poziva?

PR
Princeza
23:39 18.02.2019.

To nije propust. To je kradja. Tako si i u Gunji radila.

KO
koraknaprijed
23:27 18.02.2019.

Preuzimanje odgovornosti nije laprdanhe sa govornice i nastvit zderat na drzavnom koritu,idi rradi nesto posteno u svojem smrdljivom zivotu za promjenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije