Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISJETILA SE OLUJE

Anja Šimpraga: Ja sam djevojčica iz kolone i imam samo jednu želju

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
31.07.2020.
u 20:26

Zastupnica SDSS-a ispričala je kako je “s ruksakom kupljenim za drugi razred osnovne škole bila spremna za put koji nije imao ime, put koji je vodio tko zna kamo” pa opisala kako je krenula do Petrovačke ceste preko Banje Luke, odakle su bez stajanja išli prema Srbiji

Posljednjih dana svi govore o Oluji, baš svi. Bez obzira na to koliko o tome doista znaju. Jesu li proživjeli te ratne strahote ili su ih tek promatrali, bez obzira na to iz kojeg su kuta ili iz koje su je pripadnosti doživjeli. Svake godine u ove dane dijete progovori u meni. Sjećanje jedne djevojčice iz kolone – započela je svoje izlaganje danas u Saboru Anja Šimpraga iz SDSS-a, objasnivši kako je, kao osmogodišnja djevojčica tijekom Oluje, u koloni napustila Knin.

Ispričala je kako je “s ruksakom kupljenim za drugi razred osnovne škole bila spremna za put koji nije imao ime, put koji je vodio tko zna kamo” pa opisala kako je krenula do Petrovačke ceste preko Banje Luke, odakle su bez stajanja išli prema Srbiji. U Knin se vratila 1999. godine.

– Znala sam da su i moji vršnjaci Hrvati s druge strane prošli patnju, strah i morali ići putem gdje nije bio njihov dom. Ali sam znala da će ta ista djece s jedne i druge strane jednom sjesti za isti stol – rekla je ona i istaknula da danas želi društvo slobode.

– Imam samo jednu želju. Gradimo zajedničku budućnost – rekla je Šimpraga, a onda dobila pljesak podrške kolega joj saborskih zastupnika.

Ključne riječi

Komentara 157

JB
JOKI_BROKI
21:04 31.07.2020.

Hrvati su vec 1991 otisli i mladji od tebe, jeli iko dosao na ideju ispricat im se, zamoliti za oprost

EM
Emoji
21:13 31.07.2020.

Želja za dominacijom nad Hrvatima nije minula, drži je i bez trunke zadrške, evo nje u Sabor! Uzdravlje Plenkoviću, nego gospođo Anja, niste li vi ona malena u koloni u plavom kaputiću koja je u suzama i bosa izašla iz svog grada ili ste se vi ipak spakirali, i ugodno smješteni na prikolici otišli u "sigurnost" i ljubav "tamo daleko", a oni vas ne primiše!??

RO
robertek
22:32 31.07.2020.

Četiri godine su hrvatska djeca u gradovima trpila bombe i pogibala, a tko za njih pita? Veći je to zločin od dobrovoljnog odkaska tvoga oca iz Knina, pa nakon toga si se i vratila i sjediš u Saboru. A što je s djecom koja su poginula od bombi u dječjem parku u Slavonskom Brodu? Tko njih žali u Saboru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije