Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠANSA ZA ŽIVOT Večernjakovci djevojčici Anji Kostanjevečki kupili drenažni prsluk

Anja šalje osmijeh na tisuće adresa

02.02.2009.
u 16:01

Kad bi mogla, 6-godišnja Anja svoj bi osmijeh poslala na tisuće adresa. Na žalost, to još uvijek ne može, ali kako su njezinu osmijehu sada ipak otvorena vrata, njezinu smo sreću pronašli u riječima mame i tate, Jasmine i Tomislava Kostanjevečkog:

Dobila je šansu
- Teško je ostati priseban kad vam dijete dobije šansu za život! Naša Anja ju je dobila! – uzbuđeno govore mladi roditelji, ganuti plemenitom gestom svih dobrih ljudi koji su se odazvali Večernjakovu apelu za život njihove jedinice.

- Nakon humanitarne akcije koju je pokrenuo Večernji list na račun nam je sjelo 72.092,50 kuna, od čega smo za drenažni prsluk Smart Vest uplatili 60.543,28 kuna, a za pulsni oksimetar 5.500 kuna. Možete li zamisliti koliko smo sretni i zahvalni! Anja bez toga ne bi mogla živjeti, a mi sami to nikada ne bismo mogli nabaviti! Od sveg srca zahvaljujemo Večernjem listu što je imao sluha i pokrenuo inicijativu na koju su se odazvali mnogi kojima smo također beskrajno zahvalni.

To su i gosp. Mario Herman, predsjednik udruge Hulp en liefde iz Amsterdama, gosp.Teofik Starčević, predsjednik udruge Pomoć i ljubav iz Pule, mnoge naše tvrtke, te župnik i župljani sv. Petra i Pavla iz Velike Gorice, Sindikat policije Hrvatske, Zagrebačke mažoretkinje, kao i veliki broj anonimnih ljudi. Svima od srca velika hvala! – rekao je Tomislav ne skrivajući suzu koja se nakon punih šest godina Anjina života napokon zacaklila srećom. A kako i ne bi?! Mala Anja, kao što smo već pisali, još nikada nije doživjela bezbrižan dan. Jutra, dani i večeri za nju su nepoštedna borba s okrutnom boli koja ne mari za njezine sitne godine.

Bez mogućnosti da pomakne ruke i noge, da govori, Anja, koja dnevno proživi i stotinjak epinapada, na život odgovara samo mimikom. Sitna, bespomoćna i uhvaćena u klopku teške celebralne paralize, njezin je nevini život svakodnevno balansirao na tankoj niti života i smrti. Infekcije dišnih putova koje su tako okrutno vrebale njezina mala pluća, bile su još jedan oštri brid života na koji se Anja bezbroj puta posjekla.

Američki drenžani prsluk za tu je djevojčicu oslabljena imuniteta bio jedini preduvjet za život. Na žalost, Jasmina i Tomislav ga nisu mogli nabaviti. Jer, 11.000 dolara za njih je nedosežno. Opterećeni kreditom od 45.000 eura, kojim su platili Anjino liječenje u Njemačkoj, oporavak i sve lijekove koji nisu na listi HZZO-a, mladi su roditelji sve više padali u očaj. A Anjina je pluća pod hitno trebalo zaštiti.

Otvorena vrata dobrote
Uz to, sa 4000 kuna prihoda, roditelji, koji su zbog 24-satne brige za tešku bolesnu kćer na bolovanju, nisu uspjeli pokrivati ni 5000 kuna na mjesec, koliko je potrebno za liječenje njihove Anje. Očaj je bivao sve veći, a bitka, činilo im se, izgubljena:

- To nije veliki novac za nečiji život, ali mi ga nemamo i osjećamo silan teret odgovornosti za život naše kćeri! - rekli su nam tada poraženo. I istog trenutka otvorili su se svi pretinci dobrote. Anja i njezini roditelji više nisu bili sami. Novac za drenažni prsluk stizao je u potocima humanosti.


Račun za pomoć

Pomoć za malu Anju možete uplatiti na kunski i devizni račun. Uplate iz Hrvatske: Anja Kostanjevečki, Zagrebačka banka 2360000–1000000013, poziv na broj: 3113728810. Uplate iz inozemstva: Zagrebačka banka, žiroračun 2360000–1000000013, devizni račun: 2435841613, IBAN broj: HR323600003226926047, SWIFT CODE: ZABAHR2X, Av. Dubrava 43, 10040 Zagreb, poslovnica: 016407.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije