Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA 66 GODINA

Angela Merkel na kraju se ipak cijepi AstraZenecom

FILE PHOTO: German Chancellor Angela Merkel gives a statement, in Berlin
Foto: Annegret Hilse/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
15.04.2021.
u 15:32

AstraZenecom se već cijepio njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, koji je tad rekao da "ima povjerenja u cjepiva koja su dobila dozvolu u Njemačkoj".

Kako javlja njemački dnevnik Die Welt njemačka kancelarka Angela Merkel, koja će u srpnju napuniti 67 godina, cijepit će se cjepivom AstraZeneca kojim se u Njemačkoj, zbog problema s ugrušcima kod mlađih osoba, cijepe samo osobe starije od 60 godina.

Jedan od glasnogovornik njemačke vlade odbio je potvrditi ovu informaciju pozivajući se na izjavu glavnog glasnogovornika vlade Steffena Seiberta od ponedjeljka, kada je najavljeno da će se kancelarka cijepiti u dogledno vrijeme i da će javnost o tome biti obaviještena.

Na preporuku Središnjeg povjerenstva za cjepiva u Njemačkoj se od početka travnja  AstraZenecom cijepe samo stariji od 60 godina zbog straha od stvaranja krvnih ugrušaka kod mlađih osoba.

Ministri zdravstva saveznih pokrajina odlučili su prije nekoliko dana da osobe koje su kao prvo cjepivo primile cjepivo AstraZeneca prime kao drugo cjepivo cjepiva Pfizer-Biontecha ili Moderne.

Komentara 4

DU
Deleted user
16:04 15.04.2021.

Kada je lobij jači od osobnog stava posao je dogovoren treba ga do kraja odradit

Avatar OMG_GMO
OMG_GMO
16:16 15.04.2021.

ma neće ni tebi da gori do zore!

AA
aabbcc
22:42 15.04.2021.

Sramota za cijelu EU !!!!. Tu babu su trebali prvo jos prosle godine osigurati sa dva cjepiva da ne ode na onaj svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije