Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka kancelarka

Merkel: Treba smanjiti broj ilegalnih migranata u svim zemljama, uključujući i Grčku

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
07.03.2016.
u 15:54

"Želimo smanjiti broj ilegalnih migranata, ali u svim zemljama, uključujući i Grčku, a ne samo u nekim. Stoga moramo naći održivo rješenje za zaštitu vanjskih granica, osigurati funkcioniranje schengenskih pravila. Sve to treba poboljšati, ali ne jednostranim mjerama", rekla je Merkel dolazeći na summit EU-a i Turske.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas  da je za migrantsku krizu ključno naći održivo rješenje s Turskom, da je potrebno smanjiti broj ilegalnih migranata, ne samo u nekim, nego u svim zemljama, uključujući i Grčku.

 "Želimo smanjiti broj ilegalnih migranata, ali u svim zemljama, uključujući i Grčku, a ne samo u nekim. Stoga moramo naći održivo rješenje za zaštitu vanjskih granica, osigurati funkcioniranje schengenskih pravila. Sve to treba poboljšati, ali ne jednostranim mjerama", rekla je Merkel dolazeći na summit EU-a i Turske.  

Istaknula je da je morsku granicu moguće kontrolirati samo u suradnji s Turskom te da se treba boriti protiv ilegalnih migracija, što je također moguće "jedino u suradnji s Turskom".  

"Nadam se da će dosegnuti te ciljeve i napraviti korak naprijed, ali to zahtijeva teške pregovore, tako da će nam trebati nekoliko sati da dođemo do rezultata", rekla je Merkel.  

Francuski predsjednik Francois Holande rekao je da EU s Turskom  treba imati "izravne, iskrene i efikasne odnose", upozorivši da ne može biti prihvatljivo sve što radi ta zemlja, misleći na odnos prema medijima.

 "Moramo biti krajnje oprezni prema mjerama koje su poduzete. Mediji moraju biti slobodini svuda pa i u Turskoj", rekao je Hollande, odgovarajući na upit o preuzimanju najvećeg turskog oporbenog lista Zaman.

>> EU računa na pomoć Ankare i Atene u rješavanju migrantske krize 

>> Orešković: Hrvatska i Njemačka su partneri. Merkel: Podržavam politiku reformi nove hrvatske Vlade

Komentara 9

ST
Stipan
17:16 07.03.2016.

Ova baba nije čista u glavi ! Treba smanjiti a da se granice ne zatvore . Kako ona to zamišlja? Možda misli da te invazitatore treba već na moru srediti.

DM
dr_max
17:38 07.03.2016.

Angie ko Pale sam na svijetu, granice zatvoriti, u protivnom u ljeto evo rata na naša vrata. Turci ucjenjuju, Grci ko turistička agencija isporučuju islamiste po Europi a ovi pak svakodnevno siluju i prave probleme.

XA
xaron
18:13 07.03.2016.

Turska vodi rat protiv svojih stanovnika - Kurda, hapsi novinare , zabranjuje medijske kuce... Sve je mnogo , mnogo gore nego u Kini i Rusiji koje se optuzuju za krsenje ljudskih prava, a evo takvi Turci ulaze u EU. Katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije