Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Angela Merkel predlaže da se zemlja u krizi izbaci iz eurozone

Angela Merkel
REUTERS
18.03.2010.
u 08:00

Njemački ministar financija predložio je osnivanje Europskog monetarnog fonda prema uzoru na MMF.

Njemačka kancelarka Angela Merkel jučer je u Bundestagu rakla da bi trebalo biti moguće isključiti neku zemlju iz eurozone kako bi se izbjegla kriza. Ona je naglasila kako postaojeća pravila Europske unije nisu dovoljno strogo definirana kako bi omogućila da se eurozona obrani od krize poput ove koju je izazvala Grčka.

Predložila je da se isključenju iz eurozone pribjegne kao zadnjoj mjeri obrane. Dodala je da bi takvu zemlju trebalo ostaviti da se sama izvuče iz krize koju je prouzročila. Njemački ministar financija predložio je osnivanje Europskog monetarnog fonda, prema modelu Međunarodnog monetarnog fonda, kako bi se EU omogućilo da u budućnosti  ima oruđe za borbu protiv kriza.

Ključne riječi

Komentara 35

MI
mirakw
00:35 19.03.2010.

j...mi se živo za EU!

OB
-obrisani-
08:11 18.03.2010.

Ta putzfrau nikako da shvati da zemlje izvan EU ulaze u nju samo jer se nadaju nekoj koristi, a ne da u nju ulazu svoja monetarna sredstva koja nemaju ni dovoljno za sebe.

VL
vladorust
19:51 18.03.2010.

\"EU je potrebna samo nasim politicarima a narocito HDZ-u jer se nadaju da ce ostati na vlasti do ulaska u EU\" Hrvatska je u bankrotu. 20% nezaposlenost, vanjski dug je 100 posto BDP-a. Kakva EU?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije