Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUP U ERFURTU

Merkel traži dodatne napore u borbi protiv klimatskih promjena

Angela Merkel
Reuters/PIXSELL
14.06.2017.
u 00:15

Merkel je članovima svoje konzervativne stranke na skupu u Erfurtu rekla da američka odluka neće zaustaviti one koji su predani zaštiti Zemlje.

Njemačka i ostatak Europe trebaju udvostručiti napore u borbi protiv klimatskih promjena, nakon povlačenja Sjedinjenih Država iz Pariškog klimatskog sporazuma, rekla je u utorak njemačka kancelarka Angela Merkel.

Merkel je članovima svoje konzervativne stranke na skupu u Erfurtu rekla da američka odluka neće zaustaviti one koji su predani zaštiti Zemlje.

"Za nas je jasno da je pariški sporazum kamen temeljac za suradnju u svijetu", rekla je Merkel. "Vjerujem da moramo poduzeti još odlučnije akcije u Njemačkoj i u Europi kako bi skupili snage za borbu protiv klimatskih promjena".

Merkel je naglasila da će se napori čovječanstvu isplatiti i da će oni također potaknuti ekonomski rast.

Njemačka je kancelarka rekla da je posvećena tom pitanju gotovo čitavu svoju političku karijeru. Ona je bila ministrica za okoliš od 1994. do 1998.

Klimatske promjene mogle bi biti prilično sporno pitanje kada američki predsjednik Donald Trump sljedeći mjesec posjeti Njemačku povodom summita G20.


 

Komentara 4

Avatar Hummer
Hummer
00:21 14.06.2017.

Merkel sve trazi a niš ne daje....

Avatar nekakav
nekakav
07:16 14.06.2017.

onda nek naredi svojim proizvođačima automobila da prestanu ugrađivati benzinske i dizel motore u aute, i možda joj neki patuljak i povjeruje. nek ugasi sve termoelektrane. nek svojim poduzećima zabrani proizvodnju u državama trećeg svijeta, gdje bez ikakvih ograničenja u tamošnji okoliš ispuštaju otpadne vode bez ikakvog pročišćavanja. dal je vama jasno da većinu proizvoda iz kine, indije, koja je na policama u zapadnoj europi, rade eu poduzeća preko svojih poslovnica u kini, indiji...? i da je to 'jeftino' jer je jeftina radna snaga, nema troškova zbrinjavanja otpada, niti pročišćavanja otpadnih voda? kad zapad počne pričati o poštenju, zaštiti okoliša, odmah ti je jasna pozadina. da je njima do dobrobiti svijeta, ukinuli bi poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, i time izjednačili položaj seljaka u bangladešu sa onim u francuskoj, njemačkoj. i onda bi bili ravnopravni. trump zna zašto bi se amerika trebala izvući iz ovog sporazuma. on zna da je taj sporazum prilika korporacijama da porobe države, da od njih isisaju i zadnji javni novac. bez subvencija za solare, vjetroelektrane, nema tu neke dohodovnosti na brzi rok, već kao i u drugim tehnologijama, 30-50 godina, da se isplati investicija. da, treba donijeti zakone da se svaki potočić može pregraditi, potopiti nešto, i proizvoditi el. energiju uz izdašne državne potpore, tj. velike subvencije u cijeni koju plaća narod, koji je nažalost žrtva. ajd mi dokažite da je čovjek kriv za velike vrućine, nevremena, otapanje leda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije