Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o stanju u bolnici

Anesteziologinja iz KB-a Dubrava: 'Umorni smo, iscrpljeni, više ne brojimo smjene'

N1
14.11.2020.
u 21:17

Upitana ima li dovoljno anesteziologa u KB Dubrava, Bilić odgovara da ih ima dovoljno za sada. Također, kazala je da respiratora također ima dovoljno, no da ta se situacija mijenja iz minute u minutu.

Anesteziologinja KB-a Dubrava Marija Bilić gostovala je u Dnevniku N1 i govorila o stanju u toj covid bolnici.

"U KB Dubrava od trenutnih 625 kreveta, slobodno je još 304 postelja. Više od 50 posto kapaciteta je popunjeno. Iz minute u minutu pristižu covid-pozitivni bolesnici. Radimo svi usitinu punim srcem i dušom, altruistički. Dobili smo pomoć naših kolega anesteziologa iz KBC Sestre Milosrdne i KBC-a Rebro. Umorni smo, iscrpljeni, više ne brojimo koliko smo smjena odradili", kazala je Bilić. 

Upitana ima li dovoljno anesteziologa u KB Dubrava, Bilić odgovara da ih ima dovoljno za sada. Također, kazala je da respiratora također ima dovoljno, no da ta se situacija mijenja iz minute u minutu. 

Bilić je apelirala na sve ljude da peru ruke i nose maske.

"Možda nećete stradati mladi jakog imuniteta, ali hoće netko stariji i slabijeg imuniteta", poručila je zaključno. 

Ključne riječi

Komentara 11

AB
abokatstir
22:22 14.11.2020.

Samo treba prerasporediti onu polovicu koji ni prije nisu ništa radili, a kamo li sada. Čast brojnim izuzecima na prvim redovima sa pandemijom

DU
Duslikr
22:19 14.11.2020.

Gurnuli su vas u vatru. Radite u otežanim uvjetima, brojčano premalo vas je, a neće vas niti platiti za to posebno.

RO
roland
22:03 14.11.2020.

Ne razumijem da ne mogu poslati još 5 anesteziologa u KB Dubravu! I još 30 medicinskih sestara. Ovakve izjave, a tome svjedočimo već 30-tak dana, i to u pravilu iz KB Dubrava, upućuju da, ili se namjerno dramatizira s ciljem izazivanja dodatne psihoze, ili Ministarstvo zdravstva nije doraslo situaciji. Da takvu izjavu da plasira policajac koji na granici s BiH čuva od upada ilegalnih migranata, odmah bi bio udaljen iz službe. Odmah! Ako doktori ne mogu raditi, ako su umorni, premoreni, ako su sagorjeli...onda je bolje da odu zatražiti psihološku pomoć, da odu na bolovanje, nego da ovo izjavljuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije