Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO

Splitski gradonačelnik ima melanom i metastaze na mozgu

Andro Krstulović Opara
Foto: Facebook
1/3
23.01.2018.
u 11:45

Danas će biti gotova definitivna analiza toga tumora

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (50) ima melanom, zloćudni tumor kože koji se proširio na mozak, pa je zbrinut na liječenju Odjela neurologije KBC-a Split, gdje je primljen nakon što se u subotu navečer požalio na glavobolju i vrtoglavicu.

Ravnatelj bolnice Ivo Jurić u utorak je na konferenciji za medije novinarima rekao o kakvoj se dijagnozi radi, ali se još uvijek ne znaju prognoze jer još treba utvrditi tip karcinoma.

"Radi se o zloćudnom tumoru koji se proširio na mozak. Jučer smo dobili definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli smo s liječenjem tumora. On se osjeća dobro, stabilno je, opet vas pozdravlja. Njegova prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i kako će reagirati na terapiju", izjavio je Jurić.

U svoje i ime djelatnika bolnice te građana Splita gradonačelniku je poželio brz oporavak i uspješno liječenje koje će se uglavnom provoditi kemoterapijom i zračenjem. Osnovano je i povjerenstvo koje će zajedno s gradonačelnikovom obitelji odlučiti hoće li liječenje nastaviti u Zagrebu.

Tijekom prethodna dva dana, liječnici su obavili niz dijagnostičkih pretraga kako bi točno utvrdili što se dogodilo Krstuloviću Opari, pa mu je prvotno utvrđeno manje krvarenje u mozgu.

Gradonačelnik Krstulović Opara smješten je u bolničkom apartmanu u kojem je u nedjelju snimio ''selfi'' koji je objavio na svom Facebook statusu, s porukom da je dobro, ali mora mirovati. Brojni sugrađani na to su reagirali tako što su mu poslali poruke sa željama za brzo ozdravljenje.

Dok je splitski gradonačelnik na liječenju, mijenjaju ga njegovi zamjenici Nino Vela i Jelena Hrgović, koje je osobno odredio da ga mijenjaju dok se liječi.

Jelena Hrgović i Nino Vela održali su danas u velikoj sali zgrade Gradske uprave konferenciju za medije.

- Kratko će vrijeme gradonačelnik biti odsutan i mi kao njegovi zamjenici preuzet ćemo sve dužnosti na sebe, koje je on obavljao, a resori su i ranije bili raspodijeljeni. To radimo protekla dva dana, imamo redovne kolegije sa savjetnicima, jedan dio posla je bio vrlo uplaniran i nastavljamo naprijed kako smo i započeli, rekla je Jelena Hrgović.

"Mi smo ovdje došli kao jedan tim, kao dobar tim. I kao tim smo prihvaćali sve probleme i sve poslove, između sebe smo se koordinirali i dogovarali. Nešto ovakvo nitko ne može predvidjeti i to je jedan veliki izazov. Andro kao vodeći čovjek našeg tima, naš je gradonačelnik i s njim dogovaramo sve. Odmah smo dogovorili kako dalje i ovo smo prihvatili kao novo stanje, izazov, odgovornost. Jelena i ja smo imali usklađene aktivnosti i nastavljamo i dalje, rekao je Nino Vela.

Komentara 46

DU
Deleted user
11:23 23.01.2018.

Puno sreće i snage u borbi s opakom bolešću s nadom za potpuno izliječenje!

Avatar nisam_robot
nisam_robot
11:59 23.01.2018.

Napokon dobar i kulturan gradonacelnik, i sada ovo. Ozdravi brzo, takvi nuzno trebaju Splitu, trebaju Dalmaciji, ...Hrvatskoj!

RI
ribar110
11:50 23.01.2018.

Zelim ti sve najbolje....melanom,sve se voljom da pobijediti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije