Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER RH

Andrej Plenković stigao na obljetnicu akcije Plitvice: 'Danas se sjećamo Josipa Jovića'

PIXSELL
31.03.2021.
u 10:02

Protokol je počeo u 8:30 sati

Na Plitvicama se danas obilježava 30. obljetnica akcije "Plitvice" i komemoracija poginulom redarstveniku Josipu Joviću, ali zbog epidemije bez okupljanja i govora, samo uz polaganje vijenaca na spomenik i to u vremenskim razmacima.

Protokol je počeo u 8:30 sati, a vijence redom polažu obitelj Josipa Jovića i udruge sudionika akcije, potom predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, zatim izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, onda predsjednik vlade RH Andrej Plenković s potpredsjednicima vlade Tomom Medvedom i Davorom Božinovićem i na kraju će vijenac položiti predstavnici Ličko-senjske županije i Općine Plitvička jezera.

"Obilježavamo 30. obljetnicu pogibije Josipa Jovića. Jednog od hrvatskih policajaca i branitelja koji su u ratu dali sve za domovinu. 30 godina kasnije i naša vlada, ministar Medved bio je u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića gdje je stavio kamen temeljac na Spomen dom, Memorijalni centar kako bi iskazali poštovanje prema svima koji su dali život u Domovinskom ratu", kazao je Plenković.

Komentara 23

Avatar GeniKameni
GeniKameni
10:34 31.03.2021.

On se danas sjeca Josipa Jovica!? A vladajucu koaliciju je oformio sa predstavnicima onih koji su Jovica i mnoge druge poslali u smrt! I jos ce im i nekakve mirovine dati! Trebao si sacuvati taj vijenac Plenkovicu, i poloziti ga u Srbu na grobove "antifasista", skupa sa svojim koalicijskim partnerom...

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
10:22 31.03.2021.

Nista Josip Jovic nema od tvog sjecanja. Gdje si bio kada je grmilo? Stose puske nisi masio i u rat posao kao mi ostali? Ljudi su ginuli , a ti se debljao!

KU
Kultura
10:35 31.03.2021.

Sta ti imas s domovinsim ratom? U to vrijeme si sa sigurne udaljenosti pljuvao po Tudjmanovoj politici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije