Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SARAJEVO

Plenković se uoči sjednice dviju vlada sastao s dužnosnicima BiH

Andrej Plenković
Petar Glebov/PIXSELL
06.07.2017.
u 18:40

Ocjena je kako održavanje zajedničkih sjednica vlada ubrzava rješavanja značajnih bilateralnih pitanja i doprinosi poboljšanju političkih odnosa u cijeloj regiji.

Hrvatski premijer Andrej Plenković doputovao je u četvrtak u Sarajevo uoči održavanja zajedničke sjednice vlada Hrvatske i BiH zakazane za petak, i po dolasku u glavni grad BiH odvojeno se sastao s predsjedateljem Vijeća ministara Denisom Zvizdićem i s članovima Predsjedništva.

"Očekujem da sutrašnji sastanak otvori put ministrima da unaprijede odnose u pojedinim područjima. Na taj smo način poslali stratešku poruku o BiH kao našoj susjednoj, prijateljskoj državi kojoj želimo pružiti ruku na europskom putu", rekao je Plenković novinarima nakon sastanka.

"Smatramo da je to ključ njezinog kvalitetnog funkcioniranja, a ujedno želimo i riješiti neka otvorena pitanja", dodao je.

U priopćenju objavljenom nakon susreta navedeno je kako su dvojica premijera razgovarali o mnogobrojnim pitanjima koja će se naći na dnevnom redu sutrašnje zajedničke sjednice.

Ističe se kako su obojica izrazili zadovoljstvo suradnjom i dinamikom razvitka odnosa dviju prijateljskih zemalja posvećenih promociji stabilnosti i napretka regije. Istaknuli su važnost suradnje vlada na bilateralnoj,kao i multilateralnoj  razini s ciljem ubrzanja euroatlantskih integracija regije.

Ocjena je kako održavanje zajedničkih sjednica vlada ubrzava rješavanja značajnih bilateralnih pitanja i doprinosi poboljšanju političkih odnosa u cijeloj regiji.

Premijer Plenković je tijekom susreta sa Zvizdićem kazao kako već sama činjenica da je vlada Hrvatske u Sarajevu pokazatelj opredijeljenost Hrvatske za jačanje dobrosusjedske suradnje u regiji, kao i potpore euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Zvizdić je pak zahvalio premijeru Plenkoviću na kontinuiranoj potpori Hrvatske euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine. Izrazio je zanimanje njegove zemlje za izradu i provedbu zajedničkih projekata usmjerenih ka povezivanju, gospodarskom napretku i ubrzanju kretanja ljudi, roba i kapitala.

Očekuje se kako će nakon zajedničke sjednice vlada u petak biti potpisano najmanje pet međudržavnih sporazuma, ugovora i protokola vezanih za europsko partnerstvo, turizam, mlade, nestale osobe te za zaštitu tajnih podataka.

Komentara 1

GA
Gaggi78
21:06 06.07.2017.

Maršal Plenković :/ jel ima narod koju rič da kaže ili nsl jer koliko znam Hrvatski narod bira i Hrvatski narod ima i rič !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije