Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem

Andrej Plenković prikupio čak 45.000 potpisa

Andrej Plenković
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
26.02.2020.
u 21:00

Istječe rok za prikupljanje potpisa kandidatima za šefa i čelne funkcije u HDZ-u; potpise je prikupio i Kovačev tim.

U četvrtak istječe rok za prikupljanje i predaju potpisa kandidatima za čelne funkcije u HDZ-u. Da bi im kandidatura bila valjana, kandidati za predsjednika i zamjenika predsjednika stranke moraju predati više od 10.500 potpisa, no iz izbornog stožera predsjednika Andreja Plenkovića neslužbeno se čuje da je brojka potpisa prikupljenih za njegovu kandidaturu višestruko veća, čak 45.000.

Zajedno s potpisima za Plenkovića taj je tim prikupljao i potpise za Tomu Medveda koji se natječe za zamjenika predsjednika HDZ-a te za Ivana Anušića, Branka Bačića, Olega Butkovića i Zdravku Bušić, koji su u utrci za četiri potpredsjedničke funkcije. I za njih je prikupljeno više potpisa od minimuma koji propisuje HDZ-ov statut, no te su brojke, kako se može čuti, ipak daleko ispod broja potpisa prikupljenih za Plenkovićevu kandidaturu. S predajom prikupljenih potpisa taj tim neće čekati zadnji rok, nego ih, kako neslužbeno najavljuje, namjerava predati već danas poslijepodne.

U petak ujutro u stranačko Središnje izborno povjerenstvo (SIP) trebali bi stići i potpisi kandidata iz tima Mire Kovača. U tom se stožeru također hvale da su prikupili više nego dovoljno potpisa za sve svoje kandidate, i to po “nekoliko tisuća više”, unatoč opstrukcijama o kojima govore praktično od samog početka prikupljanja.

>>Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>>Koronavirus pod kontrolom - Širenje virusa moglo bi stajati državni proračun milijardu kuna

>>Davor Bernardić dobio stipendiju Cotruglija samo zato što je u Saboru

>>Tko je Alemka Markotić: Od opkoljenog Sarajeva do šefice hrvatske obrane od koronavirusa

>>Za Rebića i Brozovića odštete idu i do 100 milijuna eura

>>U kultnom francuskom gastrovodiču 52 nova hrvatska restorana

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Mann tga
Mann tga
06:32 27.02.2020.

Bravo andrej

AM
Ante_Matic
12:16 01.03.2020.

Kad su nekakvi izbori okruži se domoljubima i priča jednu priču. Kad dođe na vlast okruži se Jandrokovićem, Božinovićem i Sanaderom i radi potpuno drugačije.

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
01:15 27.02.2020.

Veliki vođa i njegovi zamjenici sa jedne strane i ne znaš tko gori s druge strane...ništa-svi na parlamentarnim za Škoru,ovi u HDZ su svi promašaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije