Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Čelnici zemalja regije zadovoljni su što je zaustavljeno prelijevanje problema Agrokora'

Andrej Plenković i Dragan Čović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
10.04.2018.
u 13:50

Plenković je izvijestio i kako će izvještaj Izvanredne uprave nad Agrokorom danas biti predstavljen i na sjednici hrvatske vlade

Premijer Andrej Plenković izjavio je u Mostaru kako su predsjednici i premijeri susjednih država tijekom sinoćnje večere u Mostaru izrazili zadovoljstvo kako je hrvatska vlada uspjela stabilizirati te spriječiti prelijevanje problema s Agrokorom na njihova gospodarstva.

„Mislim da su svi naši lideri u susjedstvu zadovoljni načinom kako je Hrvatska ne samo spriječila problem u svojoj zemlji, nego spriječila prelijevanje tog ekonomskog problema i na njihova gospodarstva“, rekao je Plenković u izjavi za medije. Istaknuo je posebice kako su sugovornici izrazili potporu činjenici da je Republika Hrvatska "uspjela stvoriti pravni okvir da se riješi jedan krupan ekonomski problem".

Na sinoćnjoj večeri uoči Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar, koji je u utorak otvoren u tome gradu, na poziv hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića susreli su se premijer Andrej Plenković, njegov bugarski kolega i predsjedatelj Europskog vijeća Bojko Borisov, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Plenković je izvijestio i kako će izvještaj Izvanredne uprave nad Agrokorom danas biti predstavljen i na sjednici hrvatske vlade.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar rubinet
rubinet
14:28 10.04.2018.

"zemlje regije"? a gdje su Mađari.Slovenci..Talijani..Austrijanci..?.To je naša regija .a ne Bugari i ostali....vodili smo rat kako bi pobjegli iz "regiona" ,a ne da bi u njemu ostali...

DI
Direkt
13:56 10.04.2018.

Pametne države,čuvaju svoje.

RI
rightside
14:17 10.04.2018.

ok, ma ne mislis valjda plenkovicu da si ti zasluzan ua taj "uspjeh"?? kako te uopce sram nije tako nesto izjavit?? da ste ti ili netko oko tebe jako zasluzni za to kako to tvrdi jandrokovic,,tad bi to islo brzije i nebi micali ramljaka,, ti se sad brini kako ces doci do vecine u saboru,, kako prigovorit bernardicu za izjavu da se slovencima mora popustit i priznat arbitrazu a da ne naljutis il njega il velikog zoku svojim stavom,,il jandrokovica.il hrvate koji su ti vjerovali??? posla imas ko u prici,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije