Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijem

Plenković: Hrvatska je predana strateškim ciljevima u okviru EU-a i NATO-a

Prijem u Banskim dvorima - Andrej Plenković
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/4
20.06.2017.
u 22:53

Predani smo svim svojim strateškim vanjskopolitičkim ciljevima kao članica Europske unije i NATO-a, kao zemlja koja želi graditi dobre odnose sa svojim susjedima, kaže premijer.

Hrvatska je predana svojim strateškim ciljevima u okviru članstva u Europskoj uniji i NATO-u, kao i drugim ciljevima, poput razvijanja dobrih odnosa sa svojim susjedima, kazao je u utorak hrvatski premijer Andrej Plenković visokim državnim dužnosnicima i diplomatskom zboru akreditiranom u Hrvatskoj na prijamu u Banskim dvorima u povodu Dana državnosti.

Danom državnosti u Hrvatskoj obilježava se 25. lipnja, dan kada je 1991. Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući je samostalnom i neovisnom državom.

"Predani smo svim svojim strateškim vanjskopolitičkim ciljevima kao članica Europske unije i NATO-a, kao zemlja koja želi graditi dobre odnose sa svojim susjedima, rješavati otvorena pitanja i pridonositi globalnom miru i sigurnosti", kazao je premijer u govoru diplomatima i zahvalio im se na kontinuiranim naporima koje ulažu u izgradnji boljih odnosa sa svojim matičnim zemljama i Hrvatskom.

 "Želim također da u dijalogu s vama nastavimo pridonositi kvalitetnijoj izgradnji europskog projekta", kazao je Plenković i istaknuo da Brexit, o čemu su pregovori netom počeli, zahtijeva "novu energiju za jačanje zajedničkih politika".

Prijem u Banskim dvorima - Andrej Plenković
1/12

Na tome će, nastavio je, u svojoj zemlji predano raditi s predsjednicom države, Hrvatskim saborom, strankama kako bi pozicionirali Hrvatsku na karti svijeta kao zemlju koja je privržena svojim vrijednostima.

Izrazio je zadovoljstvo što je preslagivanjem vlade očuvana politička stabilnost.

"To je dobar znak za naše društvo (...) nastavit ćemo raditi na pozitivnim gospodarskim trendovima, rastu BDP-a, smanjenju nezaposlenosti, javnog duga....očekujemo izvrsnu turističku sezonu koja bi trebala dati impuls gospodarskom rastu", rekao je Plenković diplomatima na svečanosti u Banskim dvorima.

Komentara 9

SI
siskic
09:26 21.06.2017.

hrvatska je pred bankrotom. sve zbog lopovluka u privatizaciji i korupcije. ko je to dozvolio? ZNA SE.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:12 21.06.2017.

Eto jel sad znate gdje je Hrvatska?

DU
Deleted user
00:04 21.06.2017.

kojoj vladi sluzi ovaj varazdinec kada svi drze ruku na srcu i pjeva se himna,a on figu pod kaputom ,mislim da ovaj brak nece dugo opstati i jos da velim bozic vam je plafon nazalost vidovit sam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije