Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI POKLONI

Plenković se oglasio o ministrici Nadi Murganić: 'Ima moje povjerenje, kakva ostavka'

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
07.12.2017.
u 17:19

Saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić zatražio je u četvrtak da netko odgovara zbog afere s paketićima za siromašnu djecu

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u četvrtak da ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić ima njegovo povjerenje, odbivši zahtjev oporbe za njezinom ostavkom zbog afere s paketićima za siromašnu djecu.

Plenković je novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na upit ima li Murganić, čiju ostavku traži oporba, još uvijek njegovo povjerenje rekao: "Ma naravno da ima, kakva ostavka" i dodao da su opozicionari "još smješniji sada nego zadnji put". 

Saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić zatražio je u četvrtak da netko odgovara zbog afere s paketićima za siromašnu djecu,koji su završili u privatnom dječjem vrtiću, SDP-ovac Gordan Maras poručio je kako bi se odgovorna osoba za taj propust trebala u najmanju ruku ispričati, a možda i snositi sankcije, a stranka GLAS zatražila je ostavku Murganić.

Ministrica je pak izjavila kako joj je žao što su posjet predstavnika tog ministarstva privatnom dječjem vrtiću i podjela poklona s oznakom Europskog socijalnog fonda "za najpotrebitije" stavljeni "u ne baš dobar kontekst", istaknuvši kako se radilo o promotivnim materijalima tih fondova, a pokloni nisu nabavljeni iz sredstava namijenjenih humanitarnim organizacijama.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je novinarima u vezi sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a da se radi o redovnoj sjednici na kojoj će se razmotriti aktualna politička situacija i analizirati protekla godina.

Kazao je da će se u analizi aktualne političke situacije vjerojatno dotaknuti i presude haškog suda bosanskohercegovačkim Hrvatima. Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u hotelu Esplanada održat će se sjednica Središnjeg odbora HDZ-a.

Pogledajte i galeriju: Reutersove fotke godine

Andrej Plenković
1/23

Komentara 9

SI
Sirmen80
19:51 07.12.2017.

Ako se neko pita kak to da u sabor još niko nije ušao iz cirkusa a ima ih svakakvih,razlog je posve jednostavan svi bi zastupnici imali konkurenciju

DU
Deleted user
19:08 07.12.2017.

Mislio sam da je Pleanković pametan i odgovoran političar. Ustvari je samo najobičnija individua beskoristan, bez morala i ikakve odgovornosti, populista koji lijepo govori a asplutno ništa konrektno ne kaže i još manje konretno čini. Sve što radi on i njegova kasta je samo panično održavanje ostanka na vlasti. Konkretni učinak za građane je totalna nula.

Avatar mama mia
mama mia
20:00 07.12.2017.

Ti si vic figura tebi se smije svi oni u EU koji neslave osuđene za zločine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije