Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oscar Ruhrske regije

Andrej Plenković dobitnik je njemačke nagrade Steiger

Andrej Plenković
Foto: Igor Šoban/Pixsell
1/4
12.03.2019.
u 10:40

Dobitnici su oni 'koji svojim djelovanjem i razmišljanjima pokazuju dosljednost, humanost, otvorenost i toleranciju'

Andrej Plenković ovogodišnji je dobitnik njemačke nagrade Steiger u kategoriji Europa. Nagrada je poznatija kao Oscar Ruhrske regije i dodjeljuje se u Bochumu u više kategorija, među kojima su i mediji i tolerancija.

Iza nje stoji privatna inicijativa, a dobitnici su oni "koji svojim djelovanjem i razmišljanjima pokazuju dosljednost, humanost, otvorenost i toleranciju". Predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a nagradu će primiti 16. ožujka.

Dosadašnji dobitnici nagrade bili, između ostalih, Shimon Peres, Romano Prodi, Jean-Claude Juncker, Hans-Dietrich Genscher i Boris Tadić. Nagradu je 2012. trebao dobiti i turski predsjednik Erdogan, ali su je organizatori povukli zbog velikih prosvjeda, ali i zbog toga što turski predsjednik nije došao u Njemačku.  

Video: Premijer Plenković o pomoći Ninu, Viru...

Komentara 35

JA
jackiechan22
11:19 12.03.2019.

Nažalost malo poznata nagrada oku prosječnog hrvatskog promatrača, ali kad se zna da su dosadašnji dobitnici imena poput humanitaraca Boba Geldofa, Junckera, Beckera i Marka Knopflera, onda vidimo da nije beznačajna!

KR
krust2
11:17 12.03.2019.

Zašto to stranci prepoznaju, a naš jadan narod ne? Nikada nismo znali cijeniti svoje ljude, štovat će ga nažalost tek kada bude pokojan!!

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
17:51 12.03.2019.

Zasluzio covjek,sto je dobila anka mrakusa milokliz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije