Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJEĆE ZA NACIONALNU SIGURNOST

Andrej Plenković: Bio je odličan sastanak, sve smo dogovorili

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
28.05.2018.
u 15:56

Novinari su premijera pitali i je li bilo propusta od strane sigurnosno-obavještajnih službi, a on je kazao kako to nije bio predmet sastanka.

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je odličnim ocijenio sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, a na njemu se nije, kazao je, razgovaralo o aferi Hotmail.

"Bio je odličan sastanak, sve smo dogovorili, kroz sve tri teme”, kratko je rekao premijer novinarima po završetku svečanog obilježavanja 27. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske te Dana Oružanih snaga RH, dodavši da su detalji sastanka tajni te o njima ne može govoriti.

Na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, koju su zajedno sazvali premijer Plenković i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, razmotrena su ranije u ponedjeljak pitanja stanja informacijske sigurnosti u državnim institucijama uz usvajanje zaključka za potrebom sustavne edukacije u tom području s ciljem jačanja sigurnosne svijesti i sigurnosne kulture.

Također su razmotrena aktualna pitanja bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i susjednih zemalja, kao i sigurnosni aspekti migracijskih kretanja prema EU i Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se nije razgovaralo o aferi Hotmail, odgovorio je na pitanje novinara premijer, dodavši da su razgovarali "o informacijskoj sigurnosti”.

Novinari su premijera pitali i je li bilo propusta od strane sigurnosno-obavještajnih službi, a on je kazao kako to nije bio predmet sastanka.

Upitan je li s predsjednicom razgovarao o njezinom prijedlogu za održavanjem zajedničke sjednice Vlade posvećene demografskim pitanjima, premijer je odgovorio: "Demografska pitanja su važna. Razmatrat ćemo tu temu. Kad dođe vrijeme o tome ćemo govoriti”.

Andrej Plenković
1/36

Komentara 12

Avatar freen
freen
16:47 28.05.2018.

moram komentirati zašto u EU nema jedne vojske .policije, sudstva,kod svih 28 zamalja ,čemu služi EU.

Avatar tmay
tmay
06:55 29.05.2018.

Kolinda nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost: Zabrinuta sam...Nije zabrinuta zbog pljačke, sukoba interesa, donošenja zakona koji to omogućuju, već ju brine sigurnost prepiske hadezeovih lopova kako javnost u buduće ne bi više mogla saznati o novim pljačkama planiranih iz državnog vrha.

HR
Hrvatska
15:59 28.05.2018.

Super Plenki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije