Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagorski vodovod:

Analiza vode u zakonskim okvirima, situacija se normalizira

Mario Mihovilić
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
16.02.2019.
u 14:21

Zadnji izvještaji ispitivanja kvalitete vode govore da nema ugljikovodika na ispitnim mjestima.

"Situacija s pitkom vodom do kraja dana u potpunosti će biti normalizirana", izjavio u subotu za Hinu direktor "Zagorskog vodovoda" Mario Mihovilić, nakon što su posljednje analize vode u petak pokazale da su parametri u zakonskim okvirima.

"Jučer poslijepodne zadnji izvještaji ispitivanja kvalitete vode govore da nema ugljikovodika na ispitnim mjestima. Korisnike vodovoda pozvali smo da prijave vodu s mirisom kako bismo isprali cjevovode, a broj poziva smanjio se od sinoć do danas prijepodne", izjavio je Mihovilović te dodao da su cjevovodi ispravni, tek se preventivno ispiru neki manji ogranci.

"Lagano se vraćamo u normalu i tijekom današnjeg dana situacija s pitkom vodom u potpunosti će biti normalizirana. Pojačali smo ekipe i njihov angažman na terenu i najgore je iza nas", rekao je direktor "Zagorskog vodovoda" koji je poručio korisnicima da, ukoliko još uvijek zamijete miris vode, to prijave kako bi se interveniralo i pristupilo ispiranju cjevovoda.

U posljednjoj službenoj obavijesti korisnicima "Zagorskog vodovoda" navedeni su rezultati laboratorijskih ispitivanja koji pokazuju da u vodi nisu prisutni ugljikovodici, kao i uputa, ukoliko se ipak primijeti miris vode na naftu, da se iz mjera predostrožnosti ne preporuča njezino korištenje za piće, ali se može koristiti za pranje, tuširanje i kuhanje. Napominje se također da je voda bez mirisa zdravstveno ispravna.

Stanovnici s područja općina Lobor, Mače, Bedekovčina i Sveti Križ Začretje te gradova Zabok i Zlatar u utorak su osjetili neugodni miris vode iz vodovoda, a u srijedu im je iz "Zagorskog vodovoda" preporučeno da ne koriste vodu za piće, već samo za sanitarne potrebe, tuširanje i prokuhavanje. Analize vode napravljene su u nekoliko navrata, a posljednje analize vode u petak pokazale da su parametri u zakonskim okvirima.

Video - Branko Grisogono o klimatskim promjenama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije