Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORILI NA TROŠKOVE

Analiza njemačkih ekonomista: 'Država u koronakrizi poduzetnicima isplaćuje previše novca'

Koronavirus u Njemačkoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
29.11.2020.
u 17:07

Nekoliko drugih ekonomskih instituta je već prije tražilo da se mali poduzetnici umjesto direktnim financijskim isplatama pomognu kroz porezne olakšice.

Njemačka za male poduzetnike na ime pomoći zbog mjera zatvaranja na kraju godine u okviru borbe protiv koronavirusa isplaćuje preko deset milijardi više nego što je potrebno, prema analizi Njemačkog gospodarskog instituta (IW) koju prenosi dnevnik „Welt am Sonntag“ u nedjelju.

Njemački gospodarski institut izračunao je, pozivajući se na podatke Središnje banke Njemačke, da mali poduzetnici koji primaju pomoć zbog mjera zatvaranja u studenom i prosincu, pri čemu se uglavnom radi o ugostiteljima, u mnogim slučajevima zarade više novca nego da im je dozvoljen rad.

„Kod pogođenih sektora je više od polovine troškova varijabilno što znači da tih troškova nema kada je objekt zatvoren. Unatoč tomu država isplaćuje 75 posto prometa ostvarenog u istim mjesecima prošle godine“, stoji u analizi IW-a a kako prenosi „Welt am Sonntag“.

IW zaključuje da je tako trećina od 30 milijardi eura predviđenih za pomoć malim poduzetnicima u studenom i prosincu nepotrebno isplaćena.

Nekoliko drugih ekonomskih instituta je već prije tražilo da se mali poduzetnici umjesto direktnim financijskim isplatama pomognu kroz porezne olakšice.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar JPlesi
JPlesi
03:24 30.11.2020.

ne možete vi očekivati od ovakvog stanje ništa niti nikakvu ekonomiju niti napredak...ovo je vidljivo iz aviona da je na pomolu propast čovjeka da bi čovjek zavladao svima oko sebe ...pa se ide strahom i terorima pod okriljem zakonskih ucjena...ako ti kažu da je dan crne boje onda po zakonu tako moraš i misliti jer će te opaliti kaznom ili zatvorom...a ti onda sam misli kaj hoćeš.. nastaviti živjeti pod njihovim prohtjevima ili ne...ljudi su si sami krivi za sve kaj danas imaju pa tako i stanje koje je došlo...SAMI SMO ODABRALI PA SADA I IMAMO...mnogi su mislili neće njih zahvatiti a na kraju sad sve je zahvatilo to ludilo jer vladar ne može biti na sto strana niti svatko već samo jedan jedini...a onda stepenicu po stepenicu kategoriju po kategoriju tko će biti kome tko ispod svakoga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije