Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Analitičari Eurostata: Najsigurnija ste zemlja u EU

Lukasz Augustyniak i Timothy Allen
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
24.11.2019.
u 18:41

"Kada država preuzme predsjedanje, naglo se poveća interes za nju. Tako da će i sada biti puno pitanja novinara o Hrvatskoj te će se svakako više o njoj pisati"

Koliki su BDP i ekonomski rast, a kolika je stopa nezaposlenosti, kakve su cijene nekretnina, ali i jesu li ljudi zadovoljni… Sve te, ali i mnoge druge brojke i statističke podatke o europskim i svjetskim zemljama redovito objavljuje Eurostat – Statistički ured Europske unije. Upravo se na njegove podatke često pozivaju nacionalne administracije, mediji i javnost, a o njegovoj važnosti svjedoči to da je najveća baza javno dostupnih podataka na svijetu. Kao članica Europske unije, i Hrvatska je uključena u sve analize, a podaci o njoj počeli su se prikupljati i prije nego što je postala kandidatkinja. No sada kada će preuzeti predsjedanje Vijećem EU, Hrvatska je došla u poseban fokus, pa su predstavnici Eurostata stigli u Zagreb kako bi dogovorili aktivnosti svoga ureda u Hrvatskoj.

Sve zanima Hrvatska

– Kada država preuzme predsjedanje, naglo se poveća interes za nju. Tako da će i sada biti puno pitanja novinara o Hrvatskoj te će se svakako više o njoj pisati. To posebno vrijedi kada država prvi put preuzima predsjedanje jer je uglavnom riječ o članicama koje su pristupile EU nakon 2000. godine te o kojima se inače ne piše toliko. Na veće države poput Njemačke to baš i ne utječe jer su i inače u fokusu – govore nam Lukasz Augustyniak i Timothy Allen, predstavnici Eurostata s kojima smo razgovarali.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili u našem e-izdanju.

Također izdvajamo:

>> Jacques Klein: Srbima sam rekao - možete ostati i živjeti normalno ili se iselite

>> Izgledan dogovor s učiteljima, ali štrajkom prijete i liječnici, gimnazijalci...

>> Olmo: Možemo dočekati proljeće u Ligi prvaka

>> U njihovim ljubavnim pričama uživala je cijela Hrvatska

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar mrkyyy
mrkyyy
23:27 24.11.2019.

Večernji kako se usuđujete pisati takve istine kada se to nikako ne uklapa u narativ dežurnih hejtera Hrvatske sa vašeg foruma?

ŠT
ŠtoReći
22:28 24.11.2019.

Eurostat, hvala, al imamo mi dežurne pljuvače širitelje koji još nisu zavoljeli Hrvatsk,to je problem

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
23:43 24.11.2019.

Da ima malo pameti pola Njemačkih umirovljenika bi dolazilo na pola ili cijelu godinu živjeti kod nas ... pa oni si s njihovom mirovinom ne mogu normalno živjeti ako plaćaju stan a sve drugo manje više isto pa dodaj pitkuu vodu koju nemaju + klima + miran tempo života, more da ne spominjemo .... samo im daj smještaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije