Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VEČERNJI IZ CRNE GORE
Povratak na članak

Analitičar: Pitanje za Hrvatsku je kako spriječiti agresivnu Srbiju da dobije izlaz na more

"Sjetimo se da je Crna Gora bila intenzivno korištena za rušenje režima Slobodana Miloševića, u kojem je Vučić bio ministar informiranja. Ovdje je bila baza i sigurno sklonište za njegove protivnike, iako je to tada bila zajednička država. Vučić to pamti", za Večernji list analizira docent fakulteta Političkih nauka u Podgorici Zlatko Vujović i predsjednik nevladine udruge za nadgledanje procesa tranzicije Crne Gore, Centra za monitoring i istraživanje (CeMi).

Komentari 36

Avatar Sand_dan_Glokta
Sand_dan_Glokta
23:38 16.09.2021.

Dobit će po pčki a ne izlaz na more.

VL
CL
cloudy1
07:46 17.09.2021.

Kada ja kritiziram šurovanje Čovića sa Dodikom mene se napada i naziva svakojako.Naslušali smo se velikosrpske retorike o"Srbskoj Dalmaciji"...krajini,Slavoniji, naslušli i zaboravili. Priča se stišala ali kao što vidimo ideja u Beogradu preko B-Luke ne. Igrati na razbijanju BiH i omogućiti Veliku Srbiju na dijelu prostora koji je sada RS je opasno ne samo za Hrvatsku nego i za Hrvate u BiH. Pa vi "veliki Hrvati" samo izvolite dalje ići putem svoje propasti.

VL
Avatar vatrogasac
vatrogasac
07:48 17.09.2021.

Na žalost Crna Gora već je pod okupacijom,helikopterski desant zloglasnog SPC-a ostat će upamćen u svjetskim razmjerima. No to je ujedno i debakl NATO-a koji ostao ravnodušan na činjenicu da su desant izvršili ruske prostitutke. Što se tiče hrvatskog predsjednika,trebao bi znati krajnje je vrijeme da se krene u nabavku modernog oružja potrebnog za obranu,jer probuđeni fašiza pod sintagmom "srpskog sveta" ne naoružava se da bi zadivio tamošnju javnost već je to uvod u nove agresije!

VL
IV
IVRI
10:49 17.09.2021.

Koliko se god trudiŠ ščepati koji argument za pomirbu, komšije šokiraju. U nedavnom interviewu Vuk Drašković dobro odglumio izjavu: "S velikom žalošću čujem da novi povjerenik EU za BiH, Schmidt traži ravnopravnu zastupljenost Hrvata u političkim i društvenim strukturama." SA ŽALJENJEM!

VL
ST
stefj
12:32 17.09.2021.

Hm iskren partner Crna Gora? Od kad to?... No, što tu Hrvatska može napraviti? Ne puno... Em je Vučićeva ekipa dio vlade, em imaju dobar dio medija u Hrvatskoj, a i javnim strukturama se živo fućka, samo je bitno da stigne plaćica na vrijeme... Npr. u Istri imate suce koji i dalje pišu presude na čistom Srpskom i nikom ništa. Nitko se na to ne obazire... A koliko se te strukture trude za išta, dobar primjer je kada dobijete papir u FINA-i, umjesto č na ispisu vam piše onaj ae znak. Piše vam peaeat umjesto pečat... I nikom ništa, to je važeći dokument.

VL
AE
a e
07:35 17.09.2021.

Članak s posebnim potrebama .....

VL
Avatar matalan
matalan
07:35 18.09.2021.

Mitomani..KRF vam ne gine..bežanija i tifus su vam ratne uspomene..Vama je brlja i guščje perje i svinjarenje najbolji posao..

VL
Avatar Slava Rusiji
Slava Rusiji
12:35 17.09.2021.

Mogli bi i jedni i drugi dobiti po pčki.

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
13:39 17.09.2021.

haha zemlja pobednica u svim balkanskim ratovima, pobednik u dva svetska rata, najmnogoljudnija u ovom delu Evrope i po povrsini, nema izlal na duboko more..e malo ste se zaje.bali drugovi.. Jos provocirate kako da Hrvatska spreci Srbija da izadje na more...Pazite sta radite..Kakvi naslovi...Bolje cutite i pokrijte se usima..

VL
VA
vadis1
03:05 17.09.2021.

Ne kazem da Srbija pod odredjenim uvjetima ne bi pokazala pretenzije prema susjedima. Ali ona tih uvjeta nema. Nije Srbiji do ratovanja, niti moze ratovati, s obzirom na sve okolnosti. Novinski clanci su puni propagande.

VL
AJ
Admine jebiti zelenski mater.
07:28 17.09.2021.

Zasto ovaj diler,i svercar cigareta,ni je uhapsen,jer za njim je raspisana tjeralica u nekoliko drzava europe,Njemacka,Italija,Austrija......

VL
SD
sdragan
00:05 17.09.2021.

Aman...Ostavite se vise Srbije pobogu ljudi! Sta ste se uplasili? Clanice ste Nato...i strah vam je u ocima. Ne razumem??? Uostalom...Kada u potpunosti zazivi projekat "Open Balkan" , mozemo birati na koju obalu da odemo. Slobodan protok ljudi i kapitala.. Ovo vec sada funkcionise sa Albanijom i Makedonijom. Crna Gora ulazi sigurno...A Merkelova je jasno rekla da ce i tkz Kosovo morati da udje. I da se najverovatnije u tom projektu krije resenje kosovskog problema. Vasu obalu niko ne zeli ne bojte se!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.