Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrs poznatih

Ana Stunić veseli se bojenju jaja s nećakinjama, Renata Sopek veseli se kuckanju

ana renata
Foto: Pixsell
1/6
20.04.2014.
u 11:00

Bojenje jaja, šunka, mladi luk i rotkvica dio su tradicijskog stola na Uskrs, a što će se naći na stolovima naših poznatih, otkrili su nam sami...

Bojenje jaja, šunka, mladi luk i rotkvica dio su tradicijskog stola na Uskrs, a što će se naći na stolovima naših poznatih, otkrili su nam sami.

Obiteljske tradicije

Reporter Nove TV Andrija Jarak Uskrs će provesti sa svojim najmilijima, a bojenju jaja najviše se vesele njegova djeca. – Svake godine cijela obitelj uvijek zajedno boji jaja – supruga, sin Ivan, kćeri Anamarija i Lucija i ja. Na sam Uskrs rano ujutro doručkujemo blagoslovljenu šunku u kruhu, jaja i luk, a nakon doručka zajedno idemo na misu. Dan nikad ne prođe i bez običaja kuckanja jajima, a najčešće pobijedi najmlađa kći Lucija, ispričao je Jarak. Njegova kolegica Marija Miholjek već nekoliko dana prije ovog najvećeg kršćanskog blagdana počinje s ukrašavanjem svog doma uskrsnim dekoracijama.

– Najljepši dio tradicije je bojenje jaja s djecom, slaganje u košaru i naravno zajednička fotografija. Na sam Uskrs idemo u crkvu na misu i posvetu jela, zatim slijedi obiteljski doručak, a onda obilazak baka i traženje gnijezda i darova. Ove godine za Uskrs radim pa smo obiteljsku tradiciju tome i prilagodili, otkriva voditeljica Dnevnika Nove TV. Bojenju jaja voditeljica Ana Stunić veseli i danas jednako kao i kad je bila mala. – Najviše se veselim bojenju jaja sa svojim kreativnim i maštovitim nećakinjama, kaže Ana.

Dva dana prije Uskrsa RTL-ovka Renata Sopek tragala je za savršenim bojama za jaja. – Ove godine želim obojiti jaja tako da se boje prelijevaju jedna u drugu, otkrila nam je Sopek i dodala kako se kao mala za Uskrs najviše veselila kuckanju jajima.

– Smiješno mi je sad kad se sjetim toga jer sam mislila da ću pobijediti u toj igri ako drugo jaje udarim svom snagom, natjecali smo se tko ima moćnije jaje, prisjetila se voditeljica. U obitelji glumca Igora Mešina on je tradicionalno zadužen za pripremu šunke, ali ove godine će malo odstupiti od te tradicije. – Obično se svi skupimo kod nas za blagdanskim stolom i uživamo u uskrsnom ručku, a ove godine imamo ipak jedan odmak od klasike. Idemo kod punca na ručak. Najbolji isprobani recept!, kaže Mešin.

Kuhar i član žirija showa “3,2,1 – kuhaj!” Tomislav Špiček kuhače se najradije kod kuće prima upravo za Uskrs.

Veselje za velike i male

– Moj tata radi domaću šunku koju dugo kuhamo i s jajcima, mladim lukom i domaćim kruhom jedemo ih na uskrsno jutro, ispričao je Špiček svoju uskrsnu tradiciju. Karmela Vukov Colić Uskrs uvijek slavi kod mame. – Pripremamo neka tradicionalna jela, a od mesa janjetina ili kozlić. Veliki petak je dan za bojenje pisanica, moja Rea i Noa se jako vesele tomu. Mislim da je bojenje pisanica običaj koji nikad ne prerasteš pa se i ja uživam u zabavi s njima.

Foto: Instagram

Komentara 2

Avatar pavle27
pavle27
16:26 20.04.2014.

kakvo selo od teksta

IL
iluzionist
09:22 21.04.2014.

samo neka nam se sopekica dobro nakucka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije