Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi prosvjedi

Ana Knežević: Sve nam je gore, ne vidi se ni svjetlo na kraju tunela

ana knežević
Alen Brodar/VLM
21.04.2010.
u 12:59

Ana Knežević najavila je prvomajske prosvjede, pa će se na Praznik rada u 10 sati održati prosvjedi u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Puli.

- Ne vidimo svijetlu budućnost, niti svjetlo na kraju tunela, o kojem je pričala premijerka Kosor. Dapače, umjesto da nam svakim danom bude sve bolje, nama je sve gore. Stoga pozivamo sve svoje članove i hrvatske radnike da nam se u 27. travnja, od 12 do 13 sati, pridruže u Štrajku solidarnosti u našim podružnicama pod motom "Jučer vi - danas mi - sutra svi!" - pozvala je Ana Knežević, predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske danas u Krapini, u svom prvom službenom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji.

Tom ćemo akcijom izraziti potporu svim sindikalnim kolegama i svim radnicima koji štrajkaju ili se bore na druge načine za svoja uskraćena prava, dodala je. Komentirala je pritom i nove antirecesijske mjere koje je predložila premijerka Kosor.

- Dobro je da se nešto radi, ali ne može se raditi preko noći i bez dogovora s drugima, kojih se to i najviše tiče. Mišljenja sam da se isključivo socijalnim dijalogom može doći do pozitivnog rješenja, a ne ishitrenim odlukama preko noći - naglasila je Knežević.

Ponovno je istaknula i crne brojke hrvatskoga gospodarstva, kao što su rekordna nezaposlenost, koja bi do kraja godine, ako se tako nastavi, mogla doseći brojku od 400 tisuća. Napomenula je i da će se broj zaposlenih ubrzo izjednačiti s brojem umirovljenika.

- Samo sektori industrije i usluga u prošloj su godini izgubili 52 tisuće radnih mjesta, a više od 83 tisuće radnika radi a ne prima plaću. Ugovor na određeno postao je pravilo, pa je njegovim istekom u prošloj godini posao izgubilo 116 tisuća radnika - istaknula je neke od poražavajući brojki u svom izlaganju.

Prosvjedi 1. svibnja

Najavila je i prvomajske prosvjede, pa će se na Praznik rada u 10 sati održati prosvjedi u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Puli.

- Prosvjedi će se održati pod motom "Ili bolje - ili dolje!", a samo ćemo svojom brojnošću Vladi dokazati kako ne idemo u dobrom smjeru i kako ne pristajemo i dalje nositi najteži teret jer se više nemamo čega odreći - objasnila je Knežević, upozorivši da će se, ako ni ti prosvjedi neće imati učinka, krajem svibnja organizirati generalni štrajk, kada će na ulice izaći svi zaposleni.

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
14:41 21.04.2010.

Lako je njoj, ukradeš 25.000kn, frendici daš još 35.000 iz blagajne sindikata, dobiješ uvjetnu presudu i onda još vičeš: \"Jučer vi - danas mi - sutra svi!\" pozdrav vaš zmijicamala

ZD
Zdravek
15:00 21.04.2010.

\"pridruže u Štrajku solidarnosti u našim podružnicama\" ma kakve podruznice? pa netreba strajk da se vama pruzi podrska, nego treba strajk da se pokaze stanje nacije. ako nemozete organizirat strajkove po glavnim trgovima svih gradova, bolje se nemojte ni prijetiti sa strajkovima

MA
marko53
13:22 21.04.2010.

Preko 700 sindikalnih organizacija.Vjerovatno im dobro ide700 ljudi koje moramo plaćati.Gospođo Knežević i vi ste jedan od parazitskih čimbenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije