Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao i šef dimnjačara

Ana Karamarko puštena nakon ispitivanja, neće se tražiti istražni zatvor

Zagreb: Ana Karamarko ispitana je u Općinskom državnom odvjetništvu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
20.05.2020.
u 21:31

Uhićena je 31 osoba, šest ih je nedostupno, a jedna je u pritvoru. Kao mozak operacije 'Flajš' označeni su Tomislav Pavković i Oliver Kolobarić.

Ana Karamarko, supruga Tomislava Karamarka, bivšeg šefa HDZ-a, koja je uhićena u sklopu akcije 'Flajš' danas oko 18 sati dovedena je u prostorije tužiteljstva u Selskoj, gdje ju je ispitao USKOK.

Nakon ispitivanja puštena je da se brani sa slobode jer USKOK nije tražio da joj se odredi istražni zatvor. A za koga će USKOK tražiti istražni zatvor znat će se kada budu ispitani svi osumnjičenici.

Prema riječima njezinog odvjetnika Ive Farčića, iznijela je kratku obranu i zanijekala počinjenje djela za koje se sumnjiči.

- Ona se sumnjiči za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Ona je 21. od 38 osumnjičenika. Sumnjiči ju se za ispostavu fakture od oko 400.000 kuna za isporučenu uslugu, no ne sumnjiči ju se da je išta od tog novca zadržala za sebe - kazao je Farčić.

Pojasnio je da je jedan dio osumnjičenika ispitan, nakon čega će se odlučiti za koga će se tražiti istražni zatvor. Hoće li to biti večeras ili sutra ujutro, ovisi o ritmu ispitivanja. Istragom je obuhvaćeno 38 osoba. Uhićena je 31 osoba, šest ih je nedostupno, a jedna je u pritvoru. Kao mozak operacije 'Flajš' označeni su Tomislav Pavković i Oliver Kolobarić.

Među osumnjičenima i uhićenima je kako neslužbeno doznajemo i Nenad Zrinski, upravitelj Dimnjačarske obrtničke zadruge grada Zagreba.  Njega se sumnjiči da je preko svoga obrta Ferenc fiktivno plaćao neke usluge tijekom 2018. i 2019., a riječ je o sumi od oko 400.000 kuna.

 

Komentara 7

CS
Cijepio_sam_ se
21:41 20.05.2020.

Ona je optužena zato što je platila nekome 400 000 kn za uslugu, a taj to nije uradio?to ima samo kod nas

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
22:38 20.05.2020.

Malo sam pratio ono sudjenje Mamicu... i odmah mi je bilo jasno o kakvom se "pravosudju" radi! To je protiv zdravog razuma. Tuziteljstvo dovede 80-ak svjedoka i nitko ne tereti optuzenog! Kao da su svjedoci obrane a ne tuziteljstva! I onda mu sudac "odvali" 6.5 godina! Iskreno se nadam da Ana Karamarko nije Maminjove srece... Cudi me da netko od hrvatskih knjizevnika vec nije napisao nastavak za "Jazavac pred sudom"...

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
23:10 20.05.2020.

Znao sam da je nevina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije