Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Anđelko Leko: Zašto sam hotele prodao Adrisu

16.02.2018.
u 00:01

Kako je radio, tako bi doajen hrvatskog turizma najradije i napustio tron svojeg hotelskog imperija.

O Anđelku Leki mogla bi se napisati knjiga, a on pretjerano ne voli čak ni kad se objavljuju novinski članci o njemu. Put od dječarca iz Gruda, mostarskog srednjoškolca i mladog konobara sa zagrebačkom adresom davne ‘59. godine do uglednog turističkog radnika i vlasnika hotela u Zagrebu i Dubrovniku, prevalio je skromno, mudro, bez pompe, nimalo nalik skorojevićima koji su nam se naočigled proteklih desetljeća brzo bogatili, javno hvalisali svojim novostečenim statusima i neslavno propadali.

Kako je radio, tako bi doajen hrvatskog turizma najradije i napustio tron svojeg hotelskog imperija. Većinski udio u svojih devet hotela, vilama i apartmanima na jugu naše obale prodao je Adris grupi nakon nevjerojatnih 60 godina neprekinutog radnog staža.

Sad se samo čeka da Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobri partnerski ugovor prema kojem Leko ostaje najveći suvlasnik Adrisu u HUP-u, a novinari mu u međuvremenu ne daju mira. Iako se može pohvaliti poznanstvima s državnicima, prijateljstvima s mnogim utjecajnim ljudima, nikad nije bio indiskretan niti se zalijetao, pa i sad oprezno važe svaku riječ. Davno je “pročitao” sedmu silu, smije se i pita: kakav ćete mi naslov staviti?

– Nemam ja ništa protiv javnosti, ali svašta se piše, ne provjerava, pa izlaze i neistine. Zasmeta mi to. Eto, recimo, nedavno sam pročitao i da sam u uređenje Westina unio širokobriješki ukus. Ja sam iz Gruda, a taj interijer radili su dizajneri iz Londona, po svjetskim uzusima i standardima Westin hotela, a to oni koji prigovaraju ne znaju.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Zastupnici nedorasli ozbiljnoj raspravi o kompleksnom slučaju kao što je Agrokor

>>Zagrebačka Plinara poslala opomenu pred tužbu zbog duga od samo jedne lipe!?

>>Fak Slovencima donio srebro. Svoju prvu medalju 2010. osvojio za Hrvatsku

>>Velika nagradna igra, prvi kupon. Vozite 365 dana električni UP

>>Božinović: MUP nema informacija o deportaciji dječaka migranta

 

Ključne riječi

Komentara 19

ST
stimo
23:14 15.02.2018.

prodao si njima zato sto pripadate istom klanu nisi ni smio drugom

DU
Deleted user
05:23 16.02.2018.

adris ce prodati ili predati stranom kapitalu kao i tvornicu duhana rovinj Vrlo brzo sve što vrijedi će biti u rukama stranaca...zbog toga smo po njihovoj volji i interesima i pridruženi evropskoj uniji ali kao kolonija.....

Avatar babas
babas
12:35 16.02.2018.

Adris je danas najveća hadezeova tvrtka,a vjerojatno je i ovaj hadezeovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije