Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan sporazum

Amsterdamskoj koaliciji pristupili Laburisti

Boris Miletić i Anka Mrak-Taritaš
Davor Puklavec/PIXSELL
10.02.2019.
u 13:05

Cilj je da se HDZ makne s vlasti i da se Hrvatskom više ne vlada, nego upravlja, da se Hrvatsku izvuče iz stiska onih koji se u Hrvatsku najviše kunu, a najviše joj štete, kazala je Anka Mrak Taritaš

Amsterdamskoj koaliciji (HSS, GLAS, IDS, HSU. PGS) danas su se pridružili i Hrvatski laburisti – stranka rada. U Sisku su potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima za Europski parlament.

"Izabrali smo Sisak za potpisivanje jer je upravo Sisak svojevrsno ogledalo današnje Hrvatske, ili bolje rečeno  grad u kojem se jasno zrcali gospodarska, socijalna i općedruštvena propast čitave zemlje. Bio je nekoć jedan od najrazvijenijih industrijskih gradova, a danas je grad socijalni slučaj dok su od industrije ostale samo uspomene. Vladajući lažima pokušavaju uljepšati situaciju u cijeloj državi , no statistika je neumoljiva", rekao je David Bregovac, predsjednik Laburista istaknuvši kako su Hrvatsku u Europskoj uniji prestigli svi osim Bugarske.

"Amsterdamska koalicija može dati najviše da Hrvatska postane normalna, uređena i prosperitetna država za svoje građane", dodao je Bregovac objavivši kako će Laburiste na budućoj zajedničkoj listi za Europski parlament zastupati dr. Mira Morović iz Splita.

"Važno je da Amsterdamska koalicija postaje, po anketama, druga politička snaga u državi i to je znak da dobro radimo i da to ljudi prepoznaju, da mi radimo Hrvatsku budućnosti. HDZ vodi ovu zemlju u propast i ako se odmah ne probudimo i ozbiljno ne promijenimo neće biti više povratka", rekla je čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš dodavši kako će Amsterdamskoj koaliciji za tjedan dana pristupiti stranka Demokrati Miranda Mrsića dok će njihovih 12 kandidata za Europski parlament biti predstavljeno 23. veljače. 

"Cilj je da se HDZ makne s vlasti i da se Hrvatskom više ne vlada, nego upravlja, da se Hrvatsku izvuče iz stiska onih koji se u Hrvatsku najviše kunu, a najviše joj štete", dodala je Mrak Taritaš. 

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je kako svim članicama koalicije rejtinzi rastu, te da očekuju i dodatnu sinergiju na predstojećim izborima za Europski parlament, nakon čega slijede nastupi na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Stav je koalicije, rečeno je, da cijeli lijevi centar ima zajedničkog kandidata ili kandidatkinju za predsjedničke izbore, no ako do toga ne bude došlo Amsterdamska koalicija imat će svoga.

Uz navedene sporazum su u nedjelju u Sisku potpisali i predsjednik IDS-a Boris Miletić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja te član Predsjedništva PGS-a Damir Piletić.

Anka Mrak-Taritaš, gostovala je u studiju Večernjeg lista: Vidjet ćemo može li se pokrenuti referendum o reviziji Vatikanskih ugovora


 

Komentara 17

MI
midea
17:46 10.02.2019.

a ja mislio da je cilj vratiti samostalnost i suverenost našoj zemlji , smijeniti kompletno sudstvo , sve političare koji su obnašali vlast , revizija pretvorbe i privatizacije ( poništenje nezakonite privatizacije ), vratiti HNB U Hrvatske ruke , izglasati zakon o porijeklu imovine , ukinuti sankcije Rusiji , legalizirati ulje od konoplje , smanjiti broj županija i opčina , otpustiti uhljebe u državnim firmama itd itd ..... ja znam da se za narod u RH bori samo jedna stranka !

PI
pinkec
09:03 11.02.2019.

Četka po četka u Gunji, palača na Krku, je šlag na kraju MRAK priče:

NE
Neo001
13:18 10.02.2019.

Je li to dragutin lesar potpiso pristupnicu. Koliko je taj pekenjaclaprdista laprdao i nestao kao da je malecki u zemlju propao. To je sudbina ove skupine delikvenata koja sramoti Amsterdam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije